pühapäev, juuni 12, 2005

Tartu Suvi

25 minutilise mõtlemisajaga kiirmaleturniiri alustasin halvasti – sain esimesel päeval vaid kaks viiki ja kolm kaotust. Lootsin, et täna võidan kõik neli mängu, kuid esimeses tänases mängus oli vastaseks suurmeister ja kaotasin ka selle. Kolm viimast mängu siiski võitsin. Kogusin 4 punkti 9 võimalikust, mida on 0,5 vähem kui eelmisel aastal samal turniiril. 4 punktiga lõpetajad tulid 70 osavõtja hulgas kohtadele 41.-51., mina olin hilise spurdi tõttu 51. Õnnestus edestada vähemalt kahte, kellele olin kaotanud. Homme jätkatakse välkturniiriga, kuhu ma ei lähe, sest mõtlemisaja vähenemisega väheneb tavaliselt ka minu võiduprotsent ja ilma mõtlemiseta nuppe tõsta on vähem huvitav.

Kõige erilisem mängulõpp, mida nägin, oli selline, kus kummalgi mängijal oli lauale jäänud vaid kuningas ja vanker. Ühel oli aega 10 minutit, teisel minut või vähem. Ta kutsus kohtuniku, et see mängu viigiliseks loeks, kuid seda ei juhtunud. Mängiti edasi, kuni vähema mõtlemisajaga mängija enne aja kukkumist vankrist ilma jäi.

Kummaline on, et minu pika male reiting on langenud – viimasel turniiril sain pikkades mängudes kolm võitu ja viigistasin kahe vastasega, kellel reitingutabelis reitingut ei olnud, mistõttu nendega mäng ei oleks tohtinud arvesse minna. Neil võisid siis olla kuskil varjatud madalad reitingud ja eksikombel võidi arvesse võtta ka kaks kiire mõtlemisajaga avavooru, kus sain ainsad kaotused.