kolmapäev, september 07, 2005

Viirused

Võiks hakata levima viirus, millel pole inimesele muud mõju, peale selle, et ta ajab naerma, aga sedagi mitte liiga kõvasti. Seda viirust võiks Tartule lennulikt külvata. Naeruviiruse saaks ehk teha ka arvutiviirusena, mis muudab tekstid naljakamaks.

*
Tavaliselt ma seda ei ole teinud, aga eile püüdsin läbi linna kõndides tee võimalikult täpselt meelde jätta. Täna vaatasin juba, mis eilsega võrreldes muutunud on. Üks kraav oli vahepeal kinni aetud, teele oli lehti juurde langenud, jalgrattad olid sõitu läinud ja jõe ääres oli vist uusi oksi langetatud. See kõik võib olla varjatud viiruste mõju.

*
Kelleski tekitas võrgukommentaari järgi otsustades suurt rõõmu uudis, et linnugripp hakkas nakkama inimeselt inimesele. Sama nähtust on täheldatud ka sõdade puhkemisel (rõõmu). Aga vaesekese rõõm võib lühikeseks jääda, kui ta on esimene ohver. Või seda ta loodabki.

*
Üks tänane unenägu tuli veel meelde. Seal oli minu magistritöö esimesel kaitsmisel suunatud ümbertegemisele. Tegin nüüd parandused, et kasutatud kirjanduse tabelis ei olnud enam teoste juhendajate lahtrit, vaid juhendaja nimi kirjutati teose pealkirja juurde ja fashismi-teemalistele esseedele, mille olin noorematel kursustel kirjutanud, ei viidanud ma enam ühe reaga, vaid kirjutasin kõigi pealkirjad eraldi välja. Kandsin kasutatud kirjandusse ka fashismi-teemalise lõputöö ja Etioopia ajaloost rääkiva kursusetöö, sest kuidagi need mind magistritöö kirjutamisel ikka mõjutasid. Unenägu oli lõigatud ära nii, et ei selgunud, kas ma veel mingeid parandusi tegin.

*
Idee alustada järgmist klassikokkutulekut koolimajas meenutab veel minu unenägusid koolimajas toimuvatest klassikokkutulekutest. Nagu oleks keegi neid lugenud või oleksidki minu unenäod prohvetlikud või liiguks kõigi peades täpselt ühed ja samad ideed. Seal majas võib pesitseda viirus, mis kutsub nakatunuid nakatumiskohta tagasi.