kolmapäev, oktoober 05, 2005

Kirjasõna ilmsi ja unes

Sain läbi Valter Heueri raamatu "Meie Keres". Olin seda juba aastal 1990 kõvasti lugenud ja ka vahepeal kätte võtnud, aga nüüd lugesin sõnalise osa algusest lõpuni läbi. Diagramme vaatasin, partiisid seekord mitte, aga neid olen pikemat aega järjekindlalt vaadanud Kerese kogutud partiide väljaandest.

Raamat ilmus 1977. Aastal 1978 kirjutas autor "Kehakultuuri" malelisas, nagu oleks tal kavas vähemalt kolm köidet. Teise köite kirjutamisega on ta tegelenud, aga seda pole seni kahjuks ilmunud, kuigi osa selle sisust on juba ajakirjanduse kaudu tuttavaks saanud.

Raamatu autoriga olen Tartu-Tallinna kahes kirjanike matšis mänginud kokku kaheksa välkpartiid. Esimesel korral sain kolm kaotust ja ühe mängu paremast seisust käikude kordamisega viigistasin. Teisel korral kaotasin kõik neli mängu. (See juhtus aastatel 1996 ja 1997).

*
Nagu eelmiselgi korral, ei tulnud mul ka täna kohe meelde "Loomingu" lugemise unenägu üles kirjutada. Kuigi ennustasin eelmisel korral, mida ma sealt järgmisel korral unenäos näen. Tegelikult lugesin tänases unenäos "Loomingust", et seal avaldas keegi pika vabavärsilise luuletuse sellest, kuidas ta käib saunas. Mõtlesin, et see võib olla vihje sellele, et mina käin regulaarselt saunas. Edasi mõtlesin, et kuigi olen öelnud, et mulle meeldib ajalookirjandust lugeda rohkem kui ilukirjandust, on praegu meeldiv lugeda ka seda kõige mõttetumat luuletust, lihtsalt selleks, et näha, mida inimestel tuleb pähe kirja panna. Veel nägin pikki Contra luuletusi, kus oli kasutatud refräänina rida "serviti, ikka serviti". Panin oma valmivasse luuletusse read: "Kõlab minu tervitis:/ löö nüüd jälle serviti".

0 vastukaja: