kolmapäev, oktoober 19, 2005

Täna esimene kursus (klassikaaslastega)

Nägin unes, et tahtsin arvutis oma asja käivitada ja vajutasin G-klavi. Minu asja asemel käivitus üks arvutimäng. Klaus ütles, et G tähendab "Go!", aga mina pidin vajutama S, mis tähendab "Start". Mulle tegi nalja, et ajasin minemise ja startimise segamini. Seisin tabureti peal ja ei teadnud, kuidas oleks õigem jalga maha panna.

Vist alles järgmises unenäos läksin kindluse trepi juurde, kus istus Lauri N. Ütlesin talle, et eelmisel korral (see oli ühel varasemal päeval), kui ma siin käisin, istus ta samas kohas. Ta tõusis ja läks. Hakkasin närima graniitkivi ja neelasin puru alla. Mulle meenus seejärel, et kive ju ei sööda. Läksin Kristina juurde, sest ta on õpinud keemiat, ja küsisin, mida ma nüüd tegema pean. Ta vastas, et kui lümfisõlmed suurenema peaksid, pean ma kivi välja oksendama. Gerli ütles, et ta toob mulle kõhulahtistit. Hakkasin lõunat sööma. Kui järel oli ainult pool jogurtit, tuli Gerli suurte kõhulahtisti puru annustega tagasi ja tahtis, et ma ühe sisse võtaksin. Ma ütlesin, et mul ju lümfisõlmed ei suurenenud. Gerli ütles, et võtta tuleb ikkagi. Hakkasin siis seda rohtu jogurti sisse segama. Mul oli kahju, et söödud lõuna läheb varsti jälle kõhust välja.

Nägin unes, kuidas asusin õppima ülikooli esimesel kursusel. (Ühe varasema päeva kohta ma seda ennustasin, aga siis ei näinud.) Kõigepealt laulis õppejõudude koor, kus oli mitu rida, neid dirigeeris üks rida üliõpilastest dirigente. Tundus, et paljude dirigentide olemasolu mõjub laulu kvaliteedile halvasti. Varsti jõudis laul kohani, kus koor laulis kaheksa korda järjest "fuck you". Mulle see ei meeldinud, aga mõtlesin, et on halb, et toetan pead lauale, sest siis võib mittemeeldimine välja paista. Istusin Maidu ja Kristeri vahel. Mõtlesin, et on hea, et mina olen keskel, muidu ma ei kuuleks, mis nad omavahel räägivad. Mait ütles Kristerile: "Ma tahaksin, et sa mind professionaalselt lõbustaksid." Ütlesin vahele: "Professionaalsus maksab." Kui inimesed olid püsti tõusnud, kutsus Artur Kristerit õllesaali, ja Krister läks temaga kaasa. Mina jäin paigale ja Kristin läks akna peale.

Nägin unes, kuidas saatsin Raunale internetti riputamiseks luulekogu käsikirja. Vaatasin seejärel, et esimeses luuletuses on kirjutatud "uued luuletused", aga kogu pealkirjaks on "Uued luulutused". Arvasin, et u on trükiviga ja saatsin teise kirja veel, et ta selle juba välja riputatus ära parandaks. Siis meenus, et "Uued luuletused" on juba Ernst Enno luulekogu pealkiri. Nüüd mõtlesin, et võibolla isa soovitas mul kirjutada "luulutused", et oleks mingigi erinevus. Isa soovitus võis olla ka see, et esimeses luuletuses oli kaks korda ühte murdesõna, kuigi ma mäletasin luuletust nende asemel kirjakeele sõnadega. Arvasin, et võib olla siiski pealkiri "Uued luuletused", sest see ei pea tähendama tingimata luulekogu pealkirja, vaid kogudena võib vaadelda ka pealkirjastatud tsükleid, mida saab edaspidi siis veel lisada.

0 vastukaja: