teisipäev, november 22, 2005

Vere Rull

Nägin unes, et raamatukogu asus Kitsa tänava alumises otsas. Seal oli tehtud värske uuendus, et raamatud olid muudetud hiigelsuurteks ja terve lehekülje nägemiseks tuli sõita liftiga üles-alla. Pidasin uuendust huvitavaks aga kahjulikuks.

Edasi tahtsin lugeda Toomale ette ühte salmi enda vanast raiuva rütmiga Euroopa Liidu vastasest luuletusest, aga ei mäletanud seda täpselt, nii lugesin aegamööda ette mitu varianti. Arvasin, et luuletust välja mõeldes võisingi mitut varianti kaaluda. Ma ei saanud kuskilt lõpptulemust järgi ka vaadata, sest ei olnud seda luuletust üles kirjutanud.

Ee.eurole lisaks oli tekitatud teinegi Euroopa Liidu teemaline list, et arutelule uuesti elu sisse puhuda. Kuna list oli värske, siis sinna kirjutatigi. Listi liikmed olid teised kui vanal listil, nii sain näha rohkem erinevate inimeste tekste.

Siinsel leheküljel olin ühele kommentaarile vastanud kommentaaride kasti. Selle peale oli tulnud küsimus kolmandalt isikult, et kas ma tõesti algatasin ise ühe teema. Ta jätkas, et kui ta minu lehekülje aadressi levitab, siis läheb mul kehvasti, sest hakkab tulema palju kriitilisi kommentaare. Vastasin, et juba sissekandega, millele kommentaar tuli, algatasin ma teema, ja et ta ei saa mulle midagi teha, sest vajaduse korral saan kõik kommentaarid kergesti kustutada.

Kõndisime Raekoja platsil ja sinna saabus samal ajal kolonn, mida nimetati Vere Rulliks. Oli karta, et see hakkab ka päriselt verd valama, seetõttu hakkasime põgenema. Läksin üle Toomemäe ja uuesti mäest alla minnes kohtusin vibupoistega, kelle Vere Rull oli ilmselt juba põgenejaid varitsema pannud. Nad püüdsid minu pihta nooltega lasta. Tänavale jõudes pidin põgenemist jätkama. Jälitajad läksid mind ühest majast otsima ja ma pidin enne kaduma kui nad jälle majast välja tulevad.

Olime reisil. Kõigil olid kaasas luuad, millega nad said tööd tegema hakata, välja arvatud minul. Ühest punktist teise edasi sõites oleksin peaaegu ka oma paberid peatuskohta unustanud.

Magasin ja tahtsin teada, kas peab juba üles tõusma. Kellaaja teadasaamiseks püüdsin läbi une ärkvelolijatega rääkida. Tundus, et see õnnestus.

0 vastukaja: