neljapäev, detsember 01, 2005

Golfi hoovus

Täna teatati, et Golfi hoovus on viimasel ajal kolmandiku võrra nõrgenenud. Ühesõnaga ei jõua me varsti sulamisveest välja jääval Eesti osal maksta kütte, toidu ja riiete eest. Kui kogu jää on sulanud, siis võibolla hoovus taastub (uudis ei ennusta sedagi), aga siis hakkavad inimesed surema kuumarabanduste kätte, nagu hiljuti Lääne-Euroopas juhtus.

Jää sulamist võibolla enam peatada ei saa, aga vajalik oleks, et kogu maailmas tugevneksid rohelised erakonnad, mis natukenegi tulevikule tähelepanu pööravad. See võib tuua küll kaasa vastukaaluks antiroheliste parteide tekke, kui rohelised peaksid liiga tugevaks minema. Aga esialgu nad hoopis lahkusid Saksamaal võimult ja Eestis olemas olnud parteid on tegevuse lõpetanud.

Praegu püütakse luua uut. Aastaga on kogutud ainult 75 toetajat. Ise ei tahaks ka nendega liituda, et mitte võtta vastutust ootamatute ideede eest, nagu otsedemokraatia või paralleelraha. Samas mulle meeldib, kui inimesed midagi huvitavat välja mõtlevad. Rohelisi parteisid võiks Eestis olla rohkem - üks otsedemokraatlik, üks esindusdemokraatlik ja üks diktaatorlik. Tegelikult peaksid kõik parteid roheliseks muutuma.

0 vastukaja: