reede, detsember 09, 2005

Kolmikarmee

Nägin unes, et Rootsi, Prantsusmaa ja Poola sõjavägi ühinesid ja käisid koos vaenlase käest maid vallutades ringi. Nad kandsid käes vallutatud maade kaarte. Neid tuli järjest juurde, kuni lõpuks olid sõjaväe kõik küljed kaartidega kaetud.

Nägin unes, et kooli ees olid toiduga kaetud lauad ja nende ümber suur sööjate hulk. Öeldi, et mina ja Krister sööme kõige rohkem. Isa ütles, et ma söön ainult magusat. Vaidlesin vastu, et söön soolast ka. Isa võttis mul sõrmedest kinni, et jälgida, mis toite ma nendega võtan. Väänasin ta sõrmi ja määrisin teda magusa kreemiga.

Nägin unes, et mängisime kooliõuel meie klassi poistega väikse palliga jalgpalli. Peaaegu igal rünnakul löödi värav. Üks värav löödi nii, et vastase väravavaht rippus väravalati küljes, tema jalad olid maast lahti ja pall veeres jalgade alt läbi.

Nägin unes, et olime kooli poiste duširuumis. Mõtlesin, kas minna duši alla. Ühelt poolt ei tahtnud ma rikkuda traditsiooni, et ma polnud kunagi koolis duši all käinud, teiselt poolt oleksin tahtnud higi maha pesta. Uksest tuli sisse üks tüdrukutest ja küsis kammi. Talle anti minu taskust võetud kamm ja ta läks sellega ära. Ütlesin, et tahan pärast kammi tagasi saada.

Nägin unes, et mult küsiti, kas ma olen vana neeger. Ütlesin, et olen küll, sest ma olin neegritega seotud. Siis mõtlesin, et võibolla küsija mõtleski, et ma olen ise ka neeger, kellel on nahk vanadusest heledaks läinud, kuigi ta oleks pidanud nägema, et ma olen noor. Ameerika ühes linnas oli eestlastest väljarändajate koloonia. Selle linna teised elanikud lootsid, et eestlaste koloonia hakkab järjest kasvama. Selleks oleks vist pidanud sinna Eestist uusi väljarändajaid minema. Mõtlesin, et võibolla hakkaks Eestis rohkem uusi inimesi asemele sündima, kui rohkem eest lahkujaid oleks ja vaba ruumi tekiks.

Nägin unes, kuidas mängisin malet. Kui turniir läbi sai, küsis Ojaste mult, kas ma sain null punkti. Vastasin, et ma kindlalt ei mäleta, kas sain 50 protsenti punktidest, aga päev varem toimunud turniiril sain kindlasti täpselt 50 protsenti. Kavatsesin kodus rääkida, et mina mõtlesin, et olen Kerese ainus konkurent, aga Ojaste arvas, et sain null punkti. Kohviku töötaja palus ühel teise korruse laua taga magajal minna korrus kõrgemale. Kerese kohta räägiti, et tal on kõige rohkem kogemusi ja kõige rohkem rahvusvahelisi kogemusi. Lisati, et 90 protsendil juhtudel saavad hüüdnime need, kes kukutavad paavstiriigi. (Keresel oli erandlikult ka hüüdnimi teiste saavutuste eest.)

0 vastukaja: