pühapäev, jaanuar 01, 2006

No nii

Aasta algas sellega, et läksin kell 2 magama, sest uni tuli peale.

Aasta esimeses unenäos olin haiglas. Tahtsin hakata müüma haigla ülearuseid linu hinnaga 25 krooni tükk. Tahtsin hakata müüma keefiri hinnaga 25 krooni klaas. Siis sain teada, et lähedal söögikohas müiakse keefiri hinnaga 15 krooni klaas, seetõttu otsustasin ise ka selle hinnaga müüma hakata. Ütlesin, et muidu oleks see röövimine.

Aasta teises unenäos lahendati ristsõna. Mõtlesin, et ma ei tea enam asju nii hästi kui varem, aga ristsõnade lahendamisega saan neid jälle teada. Ma arvasin, et ma tean, mis tuleb kirjutada ülevalt alla. Siis sain aru, et see ei klapi, sest ülemises reas vasakult paremale läks glasuur, mis tähendas, et seal pidid kõik tähed ühesugused olema. Saatejuht katkestas lahendamise ka selleks saateks, sest keegi ei osanud enam midagi lisada. Kunagi oli Tristan öelnud, et ta lahendas ühe ristsõna ise ära. Tema tookordses vanuses oli see suur saavutus. Olime poes, kus olid köögikapid. Läksin ühe kapi ukse vastu. Tulviste ütles, et ma neid ei puudutaks, sest turvafirma pani neisse pommid, et need puudutuse korral plahvataksid. Tuli töömees, kes hakkas uksi kiirtega üle laskma, et need müügikellaajaks ajutiselt ohutuks teha. Ühe ukse jättis ta vahele, nii et ta tuli selle juurde tagasi suunata. Tulviste ütles talle, et üle laskmata võib ta jätta ainult 9. mai kapi ja veel ühe, et kommunistid plahvatuse kätte jääksid. Pilvelõhkuja, mille ülemisel korrusel me olime, hakkas vappuma. Tulviste hakkas põgenema. Taipasin, et ta saab aru, et maja võib kokku variseda, seepärast hakkasin ka ise põgenema. Hakkasin emaga kahekesi liftiga alla sõitma. Ma ei saanud aru, kas lift liigub õige kiirusega või kukub järjest kiirenedes.

Kolmandas unenäos sai läbi üks maleturniir. Küsisin Jürgen I. käest, mitmenda koha ta sai. Ta sai päris kõrge koha. Küsisin, kes võitis. Jürgen ütles, et Sven. Vangutasin pead. Peale turniiri pidid kõik suures duširuumis duši all käima. Panin selleks ajaks ülikonna duširuumi radiaatori peale. Mõtlesin, kust oleks veel võinud raamatusse artikleid otsida. Ühe naise kohta vaieldi, kas ta tahab takistada duši all olevate inimeste pildistamist või tahab ise neid pildistada.

0 vastukaja: