kolmapäev, mai 24, 2006

Kõiksus

Uku Masing võrdles kuskil indoeurooplast kiirega, mis liigub ainult ühe eesmärgi suunas, eestlast keraga, mis püiab haarata kõike.

Kui seda näidetega kinnitada, võiks rääkida filmist, kus keegi tõi võrdluse, et eestlased on olnud edukad kümnevõistlejad ja Keres oli males ka kümnevõistleja, kes harrastas malet mitmekülgeslt.

Enda kohta võin öelda, et kui mul tuli viimases klassis ingliskeelses kirjandis vastata, mida ma pärast kooli lõpetamist teen, siis kirjutasin, et otsustasin õppida ajalugu, sest mind huvitab rohkem kui üks asi, ajalugu tegeleb aga kõigega.

Nüüd kahtlen selles natuke rohkem, sest ajaloos kõiki teemasid üheaegselt põhjalikult uurida ei saa. Aga kui vaadata minu praeguseid tegevusi, siis unenägusid meeldib mulle üles kirjutada sellepärast, et nendes võetakse kokku kogu minu päevane elu, mõtted ja informatsioon, mida ma saan, nii et ükski oluline valdkond ei lähe kaotsi.

Ma arvan, et ma ei tee seda Uku Masingu teooria tõestamiseks. Pealegi on kümnevõistlejaid, ajaloolasi ja unenägude üleskirjutajaid ka indoeurooplaste hulgas. Protsente ma ei tea.

0 vastukaja: