pühapäev, juuli 16, 2006

Lõpuks Mussolinist

Nägin unes, et kohtasin tundmatut lühendit BC. Oletasime, et see võiks tähendada belling company, mis omakorda oleks üksus, mis kuulatab sõjas vaenlaste hääli.

Nägin unes, et mõtlesin, et rohkem ma kooli ei lähe. Puudumised mõtlesin välja vabandada sellega, et ma ei ärka hommikuti üles. Mõtlesin, et ma ei pea üldse teist korda koolis käima, kui seal õpetatakse selliseid aineid nagu bioloogia. Edaspidi tegelen ainult ajalooga.

Nägin unes, et mõtlesin, et Mussolinil võis siiski õigus olla, kui ta ütles, et kui Itaalia valitsus Etioopia vastu sõda ei alusta, lähevad itaalia sõdurite püssid Aafrikas ise lahti. Mussolini oli Esimeses maailmasõjas rindel olnud ja pidi teadma, et kui ta peale vaherahu sõlmimist omaalgatuslikult veel ühe lasu tulistab, hakkab sõda uuesti pihta. Tegelikult oleks siis hävitatud võibolla ainult tema väeosa.

Nägin unes, et teadsin, et näen und, ja lugesin terve lehekülje teksti nii, et enne järgmise sõnani jõudmist juba unustasin eelmise sõna. Siiski mulle selline lugemine meeldis. Mõtlesin, et Mehis Heinsaar kirjutaski oma raamatu selliste unenägude põhjal. Mõtlesin, et Helina tundis oma mõtlemiseta juttu kirjutades sama kui mina seda lehekülge lugedes. Vahepeal läks mul järg käest. Pilku uuesti kõrgemale tõstes sain aru, et tekst on vahepeal muutunud.

0 vastukaja: