esmaspäev, august 07, 2006

Kook

Nägin unes, et olin avaldanud "Järva Teatajas" ühe artikli. Järgnevalt avaldasin seal rea uudiseid. Ühes uudisloos tõin ära Raivo ja Ervini ütlusi. Ajaleht avaldas selle suure rõõmuga. Aga rohkem ma sellisid kirjutada ei saanud, sest palju Järvamaa inimesi ma ei tundnud ja ühtesid ja samu ei saanud korduvalt kasutada.

Nägin unes, et olime Meelval. Mina istusin auto tagaistmel, Jagomägi oli roolis ja isa autost väljas. Jagomägi läks ka autost välja, aga auto sõitis edasi. Proovisin tõmmata käsipidurit, aga see ei mõjunud. Jagomägi ja isa hakkasid autole järgi kiirustama. Kui tee lõppes ja algas põld, pidurdas see auto liikumist niivõrd, et Jagomägi sai auto kätte ja pani seisma. Varsti sõitsime Tartu suunas. Rääkisin, et tõmbasin küll käsipidurit. Jagomägi ütles, et see ei aita, pedaali tuleb vajutada. Ma olin varem näinud küll, kuidas auto käsipidurist seisma pannakse, aga siis oli kiirus olnud väga väike. Ütlesin, et pedaali ma ei saanud vajutada, sest mul läheb alati meelest, kumb on pidur ja kumb gaasipedaal. Jagomägi ütles selle peale, kumb on kumb. Leidsin meetodi, kuidas see alatiseks meelde jätta - tegin seda algriimi alusel.

Nägin unes, et olime Anne kanalis. Aaviksoo ütles, et see on hea, et saab ilma hingamata kaugele ujuda. Vastasin, et mulle meeldib jälle vesi.

Nägin unes, et Taimo rääkis, kuidas tema naabrid temaga pahandavad. Ühe naabri nimi oli Kaljuste. Mõtlesin küsida, kas see on Tartu Kaljuste sugulane. Olime Meelva köögis. Gaasipliidil põles tuli. Ütlesin, et ma seda tuld peaaegu ei näe. Taimo vastas, et tema natuke näeb, aga kui tuld õhutada, siis küpseb kook kiiremini. Ta hakkas kätega tuult tegema, nii et leek muutus paremini nähtavaks. Ütlesin, et niimoodi ta põletab oma kätt. Kartsin ka, et gaasiballoon plahvatab. Mõtlesin, et tsivilisatsioon tekitab pidevalt ohtusid. Edasi mõtlesin, et kui tsivilisatsiooni ei oleks, siis peaks jälle öö läbi puu otsas hundi eest peidus olema. Kui kook valmis sai, sõid vennad selle mõne hetkega ära. Mina ei saanud midagi, sest ei mahtunud pliidile lähedale. Aga meil oli veel kooke, mida pidime nüüd toas koos sööma hakkama.

0 vastukaja: