teisipäev, oktoober 17, 2006

Parandus Juhan Liivile

Nägin unes, et lugesin ringsüsteemis rahvusvahelise maleturniiri tabelist, et seal mängis mitu sellist mängijat, kelle reiting oli minu omast sadu punkte madalam. Nende omavaheline erinevus oli ka sadu punkte, nii et nõrgematel oli tugevamate vastu vähe lootust. Ütlesin, et varem olime mina ja Sven Tartus kaks kõige madalama reitinguga mängijat. Sven ütles selle peale, et seejuures on imelik, et me praegu ka mängime, mängime ja mängime, ning lõpuks öeldakse, et me saime esimese kaotuse.

Panin korraks enda prillide asemel ette Hennu prillid. Pilt läks kohe palju teravamaks. Arvasin, et see tähendab, et mul on tugevamaid prille vaja. Aga siis tuli välja, et Hennu prillid on hoopis minu omadest nõrgemad. Henn vaatas minu voodi servalt, et see on registreerinud, et öösel käis toas kolm turisti. Teadsin, et üks mööduja olin olnud ma ise, aga keegi oli seal järelikult veel käinud. Henn vajutas voodi servas olevat auku, nii et loendur läks nulli. Küsisin, kas see vanalt veneaegselt voodilt võetud detail tõesti mõjutab uue voodi elektroonikat. Siis taipasin, et elektroonikaseadme nupp on lihtsalt selle koha peale kinnitatud.

Keerutasin läbi une kahte jalga ja ühte kätt. Ma sain keerlevate jäsemete arvu muuta, kuid mitte keerlemist täielikult peatada.

Lugesin "Keelest ja Kirjandusest" artiklit, mis rääkis luuletuste tõlkimisest. Et luuletusi tuleb kindla silpide arvu korral reas hakata tõlkima teise silpide arvuga kui seda seni on tehtud ja enne rea lõppu tuleb sisse tuua üks kindel silp. See oli U. Tõnissoni lühiartikkel sellest, et Juhan Liivi luuletustes tuleb üks täht asendada teisega, et üks sõna omandaks parema tähenduse. Mõtlesin, et mina avaldan selliseid artikleid oma blogis. Mõtlesin blogi jaoks välja vastuse, et vastukaaluks tuleb sisse viia ka teine parandus - sõna "õlu" tuleb asendada sõnaga "õli", mõeldes selle all küll sama asja kui varem, kuid näidates sellega, et tegu on negatiivse asjaga. Ütlesin, et kolmas variant sellest sõnast, mida kasutatakse, on "õll".

0 vastukaja: