reede, november 24, 2006

Seltsid

Nägin unes, et tahtsin kellelegi helistada, et kuulda ühte uudist. Aga selle asemel, kellele olin kavatsenud helistada, helistasin esialgu hoopis Paidesse Siirile. Siiri ütles, et ta ei saanud öösel hästi magada. Vastasin, et teised ka ei saanud, see tuli tormist. Küsisin, kas ta uudiseid on kuulanud. Ta ütles, et ei ole. Selle peale lõpetasin kõne ära. Mõtlesin, et ma saaks ju uudist internetist ka vaadata. Aga mul ei tulnud meelde, mis uudist ma teada saada tahan. Mälu pingutades see siiski tuli meelde - uudis käis selle kohta, et keegi oli kogu orkaani aja õhupalliga lennus. Püüdsin veel meelde tuletada, miks mul seda uudist vaja läheb. Jõudsin järeldusele, et selleks, et hinnata omaenda vastupidavust.

Teises unenäos olime vendadega metsas asuvas majas. Vennad nägid aknast, et mets põleb. Mina seda ei näinud, aga uskusin, et nemad näevad õigemini. Hakkasime majast põgenema, et sõita kiiresti autoga metsast välja, et mitte tule kätte jääda. Väljas nägime aga, et see, mida vennad metsatulekahjuks olid pidanud, oli ainult sugulaste tehtud lõke maja kõrval. Läksime majja tagasi. Aknast avanes vaade jõele. Mööda jõge sõitis laev, mida juhtis üks meie sugulane. Laev sõitis sinka-vinka. Rääkisime, et tänapäeval on moes lohkvormid.

Algas klassikokkutulek. Tüdrukud tunnistasid üles, et klassikokutulek oli toimunud ka tänavu jaanuaris. Aga poistele polnud nad seda öelnud, põhjendusega, et osa poisse oli veel sõjaväes ja tüdrukud arvasid, et ainult osade poiste kutsumine oleks solvav neile, kes tulla ei saa. Kahtlustasin, et klassikokkutulekuid on toimunud iga aasta, ainult mind ei ole kutsutud.

Lugesin brošüüri, kus oli juttu autori Nõukogude-aegsest tegevusest. Viimasel leheküljel ütles ta, et tal õnnestus asutada kaks seltsi. Brošüür lõppes nende nimepidi nimetamisega. Üks kandis nime Eesti-Hiina Sügismunade Selts, teine oli sama tähtsusetu. Varasematel lehekülgedel ütles autor, et tema eesmärk oli, et asjad hakkaksid edenema, aga rahvuslus ei ärkaks. Rahvuslust pidas ta konfliktide tekitajaks. Mõtlesin, et sügismunad on vist sellised munad, mida Hiinas jõuludeni maa all hoitakse.

0 vastukaja: