laupäev, detsember 16, 2006

Pikk kael

Nägin unes tohutult pika kaelaga looma. Ta koosneski peamiselt kaelast. Aga ta alistus inimestele, murdes oma kaela pooleks. Temast sai suure kuhja heina. Seda taheti kasutada põletamiseks. Pandi tuli otsa. Aga ära ei põlenud mitte ainult see osa heinast, mida põletada taheti, vaid see osa andis tuld ka ülejäänud osale. Isegi mets ähvardas põlema minna. Läksime sellest kohast ära.

Teises unenäos hakkasin õhtul enne magamaminekut kardina vahelt välja vaatama. Väljas oli valge ja seal oli inimesi. Kogu aeg ma aknast välja ei vaadanud, vaid vahepeal seisin ka niisama keset tuba. Magamaminek lükkus edasi kella seitsmele hommikul. Selleks ajaks tuli ka Toomas koju. Ta ütles mulle, et ma olen öö läbi aknast välja vaadanud. Vastasin, et ei ole. Tegin voodi ära. Aga magama ma ei saanud sinna heita, sest sinna heitis hoopis Toomas. Siis tuli mulle meelde, et selle koha peal ei olegi minu voodi. Ta oli vastava seina ääres olnud küll Kaunase puiesteel, aga mitte siin korteris. Kui ma seda teistele rääkisin, siis nad naersid. Mulle vabastati ikkagi voodi selle koha peale. Kui ma sinna pikali heitsin, oli see mulle nii liiga lühike kui ka liiga kitsas.

Osalesin võistkondlikul malematšil. Tartu maletajad olid jagatud kaheks 4-liikmeliseks võistkonnaks. Mina mängisin kolmandat lauda. Pärast võrdlesin, kui palju keegi sellel laual punkte sai. Võistkondi oli olnud neli ja mina kogusin kaks võitu ja ühe viigi. Vaatasin juba, et keegi sai minust veel rohkem punkte, aga siis nägin, et see mängis hoopis neljandal laual. Ütlesin Reile, et ma sain jälle lauavõidu. Seega kuigi ma pole tulnud ühelgi turniiril esimeseks, saan ma vahel lauavõite. Tegelikult mäletasin selgelt varasematest kordadest vaid lauavõitu Valgelt Vankrilt. Aga neid oli vast veel. Rei vastas, et ma liigun siis ikka allapoole. Seda ütles ta vist vastupidise tagamõttega. Näitasin ühele lapsele, kuidas miski liigub pildil ühest aknast teise ja lõpuks kukub pildilt alumise serva kaudu välja. Seejärel hakkas see laps ise samasugust asja näitama. Ekslesin koridorides, et leida majutuspaika. Lõpuks ma selle leidsin. Olin pandud Sveniga kahekesi ühte tuppa. Sinna tuli ka meesteenindaja, kes tõi meile õhtusöögi.

0 vastukaja: