reede, veebruar 23, 2007

Ajaleheputka

Olime puumajas, kui selle seinalt hakkas suitsu tõusma. Läksime tuld kustutama. Nägime, et seina peal on ussid, kes söövad puud. Need olid sellised ussid, et kui nad vahel liiga tihedalt kokku koondusid, siis läks koondumiskohas liiga kuumaks ja hakkas suitsu tõusma.

Leidsin kodu lähedalt ajaleheputka, millel oli veel lai vaateaken nagu vanadel putkadel. Putka oli tänaseks juba suletud. Aknast oli näha, mis lehte kui palju müümata jäi. Sopalehti oli vaid veidi järel, korralikumaid paksud pakid. Ajakirju sellesse putkasse müügile ei mahtunud.

Mõtlesin, et kui ma vaatan avanguvariandid kiiresti läbi, on mul pärast mängu ajal ikkagi arendusskeemid selged. Toomas näitas ühte seisu. Selles pani ta valge oda b2 ja lükkas kõiki teisi valge nuppe korraga musta kuninga suunas edasi. Ütlesin talle, et ta ei kriibiks lauda. Nuppe tuleb tõsta, mitte lükata. Kui etturi kaksiksammu tehes puudutada etturiga ka lähemat välja, võib vastane nõuda nupu sinnajätmist, sest reeglite järgi võib vastane otsustada, millisele puudutatud väljadest käia tuleb. Toomas lükkas kõiki nuppe korraga arvatavasti sellepärast, et oli kuulnud väljendit "seisu kokku lükkama".

0 vastukaja: