esmaspäev, aprill 23, 2007

Üks või mitu

Rääkisime ürgorgudest. Kaassõitja arvates olid vanasti ürgorud täidetud veega, kuid nüüd on jõed kokku kuivanud. Minu arvates ei voolanud vesi vanasti mitte ainult jõgemööda, vaid ka ürgoru suunas. Kaaslane vaidles sellele vastu. Tõin oma seisukohtade kaitseks välja argumendi, et Emajõe ja Väike-Emajõe ürgoru keskel on Võrtsjärv.

Üks ajaloolane rääkis, et talle ei meeldi, et üks professor ühele raamatule viitas. Asi oli selles, et neile raamatutele, millele mõni professor oli viidanud, muutus lubatuks ka üliõpilaste uurimistöödes viitamine, aga rääkija meelest oli see loll raamat.

Helen tuli Rootsist Eestisse tagasi, hakates minuga samaaegselt viiendal kursusel käima. Ta põhjendas õppingutega sellisel kaugusel olemist sellega, et Rootsis õpib kaks korda aeglasemalt kui Eestis. Mulle meeldis, et ta ennast Rootsis õppimise osas liiga targaks ei pea. Kuid põhjus võis olla selles, et võõrkeeles on kergem õppima hakata nendel, kes emakeelt hästi ei oska, aga Helenil oli enne Eestist lahkumist emakeel juba liiga selge.

Läksin ühte võõrasse kooli. Selle kooli õpilane kummardas minu ees. Tänapäeva koolides õpetati suurt viisakust ning anti õpilastele selga vastava kooli vorm. Ma ei teadnud, kust vaesemad õpilased koolivormi jaoks raha peavad saama.

Kõndisin mööda ühte tänavat. Selle ääres olid otsaga tänava poole suured piklikud majad. Majade vahele jäid sellised koridorid, et tundus, et tänav on tegeliku suunaga risti.

0 vastukaja: