esmaspäev, september 24, 2007

Elevandid

Mulle õpetati Aafrika ajalugu. Pidi meelde jätma igasuguste Aafrika kunstnike nimesid. Selles oli palju igavat. Vees olid kalad. Hakkasin koju minema. Ma ei julgenud minna alla Vanemuise mäest, sest teel oli palju elevante, kes võisid minu arvates kurjaks muutuda. Kuigi elevanti on peetud ka väga sõbralikuks loomaks. Läksin hoopis läbi teatrihoone keerulise ruumidesüsteemi. Elevandid kippusid sinna järgi tulema.

Klausil ilmus "Sirbi" naljalisas kaks artiklit. See moodustas peaaegu kogu selle lisa sisu. Klausi varasemad artiklid olid ilmunud samuti naljalisas. Sellega taheti kas tema artiklitele väiksemat tähtsust omistada või arvati, et need ongi naljatoonis kirjutatud. Minul oli samuti "Sirbis" artikleid ilmunud, aga vähem kui Klausil. Keegi võis minu ja Klausi artiklite arvu kokku liita või siis kõigi meie pere liikmete artiklite arvu. Klausi artiklis oli öeldud, et ühe otsuse alusel antakse Euroopa Liidus kõik vaidlusküsimused teerullile. Teerulliks nimetati rahvahääletusi, kus soovitud otsuse läbisurumine oli garanteeritud.

Kõndisin mööda aia äärset teed. Kirjutasin teele enda ja Klausi luuleridade esimesed sõnad ja nende järele kribu, justkui oleks terved read ära toodud. Isa arvas tõenäoliselt, et tema kirjutab minust ja Klausist paremaid luuletusi. Pidime valmistuma järjekordseks jõulusöömaajaks, aga keegi ei jaksanud seda enam nii hästi korraldada kui varem. Pidin ühest järsust pangast üles ronima. Kui olin käe ülemisele servale pannud, võtsin selle uuesti sealt ära ja ütlesin, et sinna ei saa ronida, sest seal kasvab lõikehein.

0 vastukaja: