esmaspäev, september 10, 2007

Inimmangustid

Üks südamearst sai infarkti. Sel puhul tuli välja panna ümber maakera mööda laiuskraadi kulgev plekkriba. Muutsin selle teise võimaluse vastu, et leinamärgid läbivad ainult Euroopat. Ütlesin, et eurointegratsioonist on siiski midagi kasu. Läksin teise südamearsti juurde. Süda hakkas uurimise ajal tugevalt kloppima. Rahustasin ennast maha ja kloppimine lõppes. Siis näidati mulle, kuidas mangust maoga võitles. Madu tahtis nimelt mangustit ära tappa. Ütlesin, et võitlus on lakkamatu, aga tõhus. Minu arvates sümboliseeris see südame lööke. Aga arst ütles, et asjad ei peaks üldse nii olema. Läksin oma maja juurde. Üks mees, kes oli mangust, kartis kohtuda ühe poisiga, kes oli mangust. Ühe väikse maja ülemisel korrusel lamas üks naine koos oma mehega ja tegi mehega koostööd, aga kui uksest tuli sisse võõras mees, tappis naine oma mehe ära ja hakkas võõra mehega koostööd tegema. Kokkuhoiu nimel oli hakatud ehitama maju põhjamuda plokkidest, aga see taheti nüüd lõpetada, sest mõned mudaplokkidest majad olid kokku varisenud. Mudaplokke tuli ka laduda väga paksult, nii et majja tühja ruumi ei jäänud peaaegu üldse. Inimmangustid tegid ettepaneku, et koostööd saab teha ka mitme inimese vahel. Päts laiendas ettepanekut, et koostööd saaks teha kogu eesti rahvas. Liigne sündimus ei ole koostööd takistav probleem, sest rahvaarvu juurdekasvule leiab lahenduse väljarändest. Või kui enam kuskile välja rännata ei ole, siis sündimuse piiramisest.

Kogunesime tänaval puude juurde. Nendele, kes olid puudele kommentaare kirjutanud, taheti selle eest raha maksta. Olin kommentaare kirjutanud nii enda nime kui ka ühe varjunime all. Nüüd ei tahtnud ma, et tuleks välja, et varjunimi on minu oma. Läksime sinna, kus jagamine pidi toimuma. Oudekki andis seal mulle minu maalide koopiad. Klaus ütles talle, et need maalid mul juba on. Vastasin, et neid maale mul enam ei ole, sest Oudekki laenas originaalid enda kätte. Originaale ta tagasi ei andnudki. Trükitud variandi omamine tundus küll uhkem, aga Oudekki jättis originaalid enda kätte arvatavasti sellepärast, et need maksavad rohkem. Ta pakkus mulle ühte särki. Võtsin selle vastu. Siis pakkus ta veel ühe Lasnamäe osa särki. Seda ma vastu ei võtnud.

Oli vene keele tund. Õpetaja ütles meile uued sõnad ja siis tegi kohe nende peale tunnikontrolli. Sõnad olid lihtsad, aga ma ei osanud pikemaid väljendeid käänata. Päästvat paistis see, et kirjutasin tunnikontrolli samale vihikuleheküljele, kuhu olin varem need uued sõnad kirjutanud. Kui õpetaja seda märkas, ütles ta, et paneb mulle kahe. Vastasin, et ma hakkan otsast peale. Kirjutasin jälle samale leheküljele, aga panin nüüd pea sellisesse asendisse, et juuksed varjasid silmade eest varem kirjutatu. Õpik jäi ka laual lahti. Lõpuks hakkasin ikkagi sõnade õiget kirjutust piiluma. Selgus, et need sõnad on kirjutatud ka tahvlile. Aga järgivaatamisel sattusin hoopis segadusse, sest samadest sõnadest olid erinevatesse kohtadesse kirjutatud erinevad variandid. Õpetaja arvas, et me peame oskama vastata õpiku esimest peatükki. Mina polnud sellega nõus, sest ma polnud seda peatükki veel lugenud. Kiiresti tunnikontrolli tegemise kaitseks ütles õpetaja, et sõnad peavad meelde jääma ühe kuulmisega.

0 vastukaja: