laupäev, september 01, 2007

Kargasin õhku

Klaus luges minu heaks Itaalia fašismi ajalugu. See võttis enda alla ühe osa raamatust. Seal kirjutati, et fašism tekkis nii, et kõigepealt toimus maailmasõda, kus Itaalia sõdurid olid Lähis-Idas. Nad seisid ringis ja lihtsalt tulistasid pidevalt kohalikke, kes neid algelise relvastusega igast suunast rünnata püüdsid. Tulistati pooliku haakristi kujulise püssiga. Kui nähti, et inimese pihta on kerge tulistada, tekkiski selle mõjul fašism.

Tõusin keset ööd unest segasena ja tahtsin hakata helistama. Isa oli vannitoas ja tegi ukse lahti. Seetõttu loobusin helistamisest ja peitsin märkmiku telefoninumbriga krae vahele. Isa küsis, mitut tüdrukut ma praegu unes nägin. Vastasin, et mitte ühtegi. Mul oli küll tulnud unenäos mõte ühele tüdrukule helistada, aga teda ennast ma unes ei näinud.

Olin Paide tagumises toas. Kui vaatasin seina poole, siis nägin, et sealt on raamaturiiul just ära viidud ja nähtavale on tulnud kaks seinal rippuvat pilti. Need ehmatasid mind nii väga, et kargasin õhku. Kui teised tuppa tulid, keerasin õhus rippudes näoga akna poole ja otsustasin rahuneda. Kui uuesti pilte vaatasin, rääkis ema, et Pille joonistas kunagi neid väga suure hoolega. Vastasin, et sellepärast piltidel olevad loomad mulle hirmu peale ajavadki, et nad on Pille näoga.

0 vastukaja: