pühapäev, september 30, 2007

Unenäod arvutist aastavahetuseni

Istusin arvuti taga. Tahtsin avada postkasti, aga panin sellele kogemata laiendi doc, nii et avanes hoopis Wordi fail. Kirjad tulid nüüd sinna. Vastasin ka Wordi failist. Seejärel tahtsin avada õiget postkasti, sest Wordis olid tähed liiga pisikesed, aga juba tulid uued kirjad.

Talv läbi ei olnud eriti lund olnud. Inimesed ei pööranud sellele suuremat tähelepanu. Nüüd märtsis oli külmaks läinud ja lumi maha sadanud. Läksime suusatama. Öeldi, et maas on väga agressiivne lumi. Sellest sain aru nii, et lumi on sedavõrd paks, et pikali kukkudes on hangest väga raske püsti tõusta. Ühe sõidustiili kohta öeldi, et see on sellise ilmaga keelatud. Ma ei olnud kindel, kas minu sõidustiil on ikka mingi muu. Suusatama tuli ka üks võõras tüdruk. Ta jäi aeg-ajalt seisma ja pikalt poiste poole vaatama. Võibolla tahtis ta midagi öelda, aga ei leidnud selleks võimalust, sest poisid rääkisid ise. Tüdruk läks järve ujuma. Ta ütles, et nii külma veega ta küll peakat ei hüppa. Vastasin, et peakat muidugi mitte. Tüdruk tegi vee all kaks kukerpalli ja ei ilmunudki enam pinnale. Kiirustasin teda päästma, aga ei leidnud teda vee alt üles. Varsti siiski leidsin. Kui tõstsin ta pea veepinnale, voolas tal suust vesi välja ja nüüd sai ta loodetavasti jälle hingata. Kaldale jõudes panin ta kõhuli, et kui tal veel vett sees on, saaks ka see välja voolata. Varsti keerasin tal pea küljele, et muld hingamist ei takistaks.

Algas koolivaheaeg. Koolivaheajaks anti inglise keele kodulugemises vanemale klassile üks tekst algusest lõpuni ja meie klassile sama tekst ainult tagantpoolt. Hakkasin seda siiski algusest lugema. Saalis võeti vastu aastavahetust. Läbi saali kanti lipp, mis oli põhiliselt punane. Aga ema ütles nii, et kõik kuuleksid, et sellel on sinised triibud ka olemas. See tähendas, et hoolimata Nõukogude võimust pidasime meeles rahvuslippu. Mõtlesin aastavahetuse puhul süia kindlaid asju, aga kuna ma olin samu asju eelmistel aastavahetustel söönud, otsustasin ümber uute toitude kasuks. Pille ütles, et ühed väiksed poisid olid rääkinud, et mina olin öelnud, et keegi on venelane. Nähtavasti olin ma seda kirjutanud Pille kohta mõnes unenäoüleskirjutuses, millest väiksed poisid olid aru saanud, nagu oleks kõik päriselt.

0 vastukaja: