neljapäev, oktoober 11, 2007

Mind pandi kanalisse ja listi

Avastasin, et minu blogi sissekanded lähevad muuhulgas hoolivate inimeste kanalisse. See on muidugi austav, kui mind hoolivaks inimeseks peetakse. Aga oma käega poleks ma julgenud ennast sinna lisada, sest mõnede teiste sinna pandutega on mul märgatavaid eriarvamusi. Ma olen ikkagi rahvuslane, lisaks ei pea ma kõigil teemadel kirjutamist ilusaks.

Hiljuti lisati minu e-maili aadress ühte kirjanike listi, hoolimata sellest, et ma ei astunud listi omava kirjanike organisatsiooni liikmeks. Ma pole kindel, kas mind on õige nimetada kirjanikuks, kui ma pole veel ühtegi proosaraamatut avaldanud ja luulekogude väljaandminegi on olnud seotud raskustega. Aga listis kirjutatakse koguni, et olen kutseline kirjanik. See on muidugi parem kui grafomaaniks sõimamine, mida juhtus ühes vanemas listis.

15 vastukaja:

Ingrid ütles ...

See hoolimise kanal on endast hoolimise kanal. Sinna vist pannakse kõik registreerunud, kes pole endale kanalit valinud.
Nii ka mina.Ja mulle see ei meeldi.
Õieti peab vist ise mingi kanali nime välja mõtlema, et enesearmastus/enesesthoolimine ei jääks domineerivaks oma blogi esitlusel.

kukupai ütles ...

Selle kanali täpne nimi on ju "Hoolin endast ja maailmast", nii et sobib ikka küll. Aga kui tõesti ei taha, et loetakse niisuguste blogijate hulka, on üks väike nupuke, millega saab oma blogi kanalist eemaldada. Ärge seda siiski tehke, kahju oleks, kui peaks teid hakkama mööda blogipuud taga otsima.

Ingrid ütles ...

Küsimus polegi niivõrd kanali nimetuses kui selles, et valik tehakse sinu eest.
PS. Nupukest ei leia, nii et midagi muuta praegu ei saa.

Simo Runnel ütles ...

Enamus blogisid ei paista olevat üheski kanalis, mõni on jälle mitmes. Seega ei ole tegemist automaatse liitmisega, vaid kanali kasutajate valikutega.

Ingrid ütles ...

"Väga sogane värk!" üteks ma selle peale.
Mina alles registreerusin ja kohe leidsin ka oma blogi enesest hoolimise kanalist. Ise ei oska ma veel mulle pakutud võimalustega midagi peale hakata ja tundub, et sain "sisse" ilma tähekombinatsiooni
sisse löömata. Lihtsalt registreerusin ja palun, muudkui tegutse!

Tiiu ütles ...

Ingrid, kas sa siis ei hooli maailmast? Või sulle ei meeldi, et keegi sinust hoolib ja sind lisas? Kas see lisamine hammustas Sind? Või meeldib Sulle viriseda lihtsalt? Kah tegevus, kui midagi targemat teha pole, respekteerida tuleb sedagi. Iga päev meist midagi arvatakse, Sa ju ise ka, ei saa seda keelata.Pigem muretseks tõesti halbade asjade pärast.

Simo Runnel ütles ...

Ilmselt saavad kanali kasutajad lisada kanalitesse ka selliste inimeste blogisid, kes ei ole ise blog.tr.ee kasutajaks registreerunud.

Ingrid ütles ...

Jah, tiiu!
Mulle ei meeldi virtuaalne hoolimine.
Olen jah vastik viriseja ja ei tohiks kommentaarida teiste blogides, aga vahel kaob lihtsalt valvsus.

Tiiu ütles ...

Mis vahet on hoolimisel ja hoolimisel, kui see on hoolimine? Kas Sa , Ingrid, ei usu sõna jõusse?

Minu ideed ütles ...

Miks ei tohi võõrastes blogides kommenteerida?

Ingrid ütles ...

Liigagi usun, Tiiu!
Muidu ma blogi ei peaks ja teisi ei loeks.
Aga ma ei oska ja ei taha enam suhelda. Ma väsisin usutriidides, vias ja keldris netisuhtlusest, nii hoolimisest kui netikaklustest.
See selleks, see jääb juba teemast välja ja sellepärast lõpetan.

Simo Runnel ütles ...

Kommenteerimisvõimalus on selleks, et kommenteeritaks. Kui keegi midagi sobimatut peaks kirjutama, on mul ka kustutamisvõimalus, aga siiamaani olen seda kasutanud vaid võõrkeelsete rämpskommentaaride puhul.

Ingrid ütles ...

minu ideed

Tohib ja on soovitav kommenteerida teiste blogides kui sa ei solva, ei tee sõnadega haiget, julgustad, annad nõu, vaimustud, arendad autori poolt ülestõstetud teemat ja ka oskad haakida sujuvalt juurde teemaga haakuva kõrvalteema.

Ingrid ütles ...

Simo!

Mitte iga võõrkeelne kommentaar pole rämpskommentaar. Inimesed sirvivad neid miljoneid blogisid ja sattudes mõnele blogile, mis neile muljet avaldab, nad lihtsalt tervitavad või kiidavad su blogi.
Olen ise seda teinud ja meeldiva tagasiside ssanud.
Selline kiitus on aga võlts kui sind kiidab näiteks türklane, kes eesti keelt ei valda, sinu blogis aga pilte pole, siis tekib küsimus, et mida ta kiidab.:-)

helle ütles ...

Ma panin algul ennast mingisse x kanalisse. Siis vaatasin, et see ei sobi mulle, võtsin ennast maha. Polnud mingit probleemi. Tuleb lihtsalt õpetuse järgi talitada. Ma ei usu, et blog.tr.ee omanikud siin tuhandete blogijate hulgas rida ajavad, kes kuhu torgata.
Aga muidu oli tore siin kommentaariumis tuttavaid nimesid kohata.
Ja Simo on nii heatahtlik! Tore!