reede, oktoober 12, 2007

Olin laagris

Olin laagris. Põhiliselt olid seal minust tunduvalt nooremad inimesed. Spordivõistluse tulemuste nimekirjast nägin, et suurematest inimestest on laagris veel Oudekki. Ta oli saanud võistlusel umbes keskmise koha. Protokolli koostaja ei teadnud tema perekonnanime ja oli selle asemel kirjutanud kolmekohalise arvu. Õhtul magama minnes nõuti mult, et ma maksaks välja väikse poisi nimega Oliver prillid, mille ma olevat talt eest võtnud ja maha visanud. Vastasin, et muidugi ma maksan. Aga kuna ma olin prille visanud läbi une, siis ma ei olnud enam kindel, kas viskasin neid päriselt või unenäos. Hommikul mindi vannituppa pesema. Ma ei teadnud, kas hakata pesema, sest selgus, et kuigi poiste ja tüdrukute vannitoad on eraldi, ei ole neil seina vahel. Laager sai läbi. Läksin veel värava peale tagasi. Teiselt poolt väravat ütles mees, kes oli üks laagri korraldajatest, et ta teab, et ma tahan midagi välja maksta. Proovisin talle telefoni sarnase aparaadiga helistada, aga ta ei võtnud enam vastu, sest laager oli läbi. Vaatasin laagris olnute fotosid ja helistasin pildilolijatele, et saada teada nende IQ. Ütlesin, et imelik, et kõik arvavad, et IQ tehakse kindlaks piltide järgi.

Vaatasime väljamõeldud maade kaarte. Alustasin kaardil oma sõjaväega retke läbi meretaguse territooriumi, et see oma kontrolli alla võtta. Oli oht, et seejuures ründab küljelt teise riigi sõjavägi. Ka ei olnud kindel, et territooriumist läbimarssimine on selle endale võtmiseks piisav, kui sinna kedagi paigale ei jäta. Retke lõpus läks sõjavägi uue territooriumi teisest otsast üle mere oma maale tagasi. Vaatasin, et kaardil on meri ja osa maismaast muutunud ühte moodi kahe värviga viirutatuks. Taipasin, et see tuli sellest, et ei merel ega ka mitte kõrbes ei ela ühtegi inimest. Ehtsa maailma kaardil olid kõrbed kõige kuumematel aladel. Võibolla oli Hiina ka kõrb, aga seal hariti maad väga oskuslikult ja saadi suurt saaki. Teiselt poolt räägitakse, et Hiinas käiakse keskkonnaga väga halvasti ümber. Selle tagajärjel võib maa viljakus väheneda.

Üks mees rääkis, kuidas ta koos Bronsteiniga erilisi kellasid on valmistanud. Ütlesin, et Fischeri ideel põhineva malekella töötas vist ka välja Bronstein. Mees kinnitas, et see on nii. Lahkusime sellest kohast. Mõned meist hakkasid tee ääres elektriposti otsa ronima. Kartsin, et lõpuks nad puudutavad juhtmeid. Kõndisin edasi ja mõtlesin välja neid kritiseerivat luuletust. Jõudsin koju ja hakkasin ringiratast jooksma. Varem olin teinud ringe läbi mitme ruumi, aga nüüd tegin väiksemaid ühe toa piires.

Mul oli ühe kahtlase ajakirja eksemplar, mille sisu ma ümber tegin. Ajakirjas oli kaart suure merelahega, mis hargnes kaheks väiksemaks laheks. Ühe neist väiksematest lahtedest täitsin maismaaga. Nüüd tundus imelik, et suurel lahel ja alles jäänud harul on endiselt erinev nimi. Muutsin ka ajakirjas olevaid tekste, tehest neid märksõnade loeteludeks. Sain ühelt inimeselt kirja, kus ta ütles, et on kontrolltöödeks õppides materjali otsides korduvalt minu ajakirjale sattunud. Ajakirja tagumised leheküljed olid mul veel muutmata.

0 vastukaja: