esmaspäev, november 12, 2007

Mõttekäik ajudest ajudeni

Taimedel ei ole ajusid. Ometi on nad elus. Inimestel on küll ajud, kuid kõik inimesed ei kasuta aju võrdselt. Minu blogi on tegelikult minu ajutegevuse teemaline. Inimesi huvitavad rohkem need blogid, mis on minu blogist halvemad, sest räägivad muudest kehaorganitest. Ma ei hakka oma blogi samasuguseks muutma. Kui progress oleks olemas, siis peaks minu blogi lugejate osakaal selletagi suurenema. Kui ei suurene, on see progressiteooria ümberlükkamiseks piisav. Eksperiment jätkub. Taimedel ei ole üldse lugejaid. Ometi on nad inimestest paremad. Taimede lugejad on need, kes loevad paberi pärast. Selliste lugejate osakaal on ka vähenenud. Kivilt lugejate osakaal on langenud veel rohkem. Kivid ei ole üldse elusad. Aga looduslik kivi meenutab kujult aju.

3 vastukaja:

Tiiu ütles ...

Mida arvad sellest tekstist?

http://www.valgusesaar.com/?id=56

Anonüümne ütles ...

Ma arvan, et viidatud lehekülg on teadusest kaugel, sest seal puudub tõestus. Kui asi pole teaduslik, ei tähenda see automaatselt, et see oleks vale, aga uskuma seda ka ei pea. Mulle on õpetatud rohkem teaduslikke tõe väljaselgitamise meetodeid.

Tiiu ütles ...

No eks mullegi ole õpetatud ja kunagi ma ka vastasin nagu sina taoliste juttude peale. Aga mida vanemaks saan, seda enam hakkan loodusesse kui millessegi pühasse ja hingestatusse suhtuma.Igatahes väga põnev on mõelda, et kivid on ka elusad. Lugesin kusagilt eri ajal tegutsenud meestest tõestisündinud lugusid, kes kangutasid traktoritega suuri kivimürakaid paigast ja pärast seda need mehed surid. Üks me sugulane suri müstilisetel asjaoludel ja siis arstid väitsid, et nad ei eita, et midagi on (surematu hinge mõttes), mida teadus veel ei tea.Kividel on hing ja vägi. Igatahes siiani on inimkonna kõik muinasjutud tõeks saanud, müütidelgi on alus. Kivide väesse usutakse ka juba tuhandeid aastaid.