neljapäev, jaanuar 03, 2008

Rüütli habe

Tõstsime plaani peal katuseid ühelt majalt teisele. Arnold Rüütli habe, mida ta oli endale varem ette sidunud, oli pandud laoruumi. Iga kord kui koer kuulis selle habeme mainimist, läks ta pööraseks ja tahtis pääseda habeme juurde. Ka rahvamass hakkas habeme suunas tormama. Siit võis Mart Laar õppust võtta ja endalegi suurema habeme kasvatada. Tuli mõte visata Rüütli habe aknast välja, et rahvas seda kätte ei saaks.

Pidin sõitma autoga kesklinna. Pidin sõitma üksi. See oli halb, sest siis ei saanud ma juhtimisoskuse täieliku kaotamise hetkel juhtimist kellelegi üle anda. Halb oli ka see, et mul polnud juhilube ja politsei võis mind kinni pidada. Juhilube ma kunagi kätte poleks saanud, sest sõiduõpetaja pilgu all poleks mul kindlasti sõit välja tulnud.

Paide saunas elas üks perekond. Neil tuli söögiaeg. Üks lastest soovis enne sööma minekut kurja. Kui taheti teada, mida mina soovisin, ütlesin, et mina soovin alati ainult head. See laps ei teadnud, et soovida võib ainult head. Talle tuli seda alles õpetada.

Vaatasin ühe väiksemahulise ajalehe numbreid. Ütlesin, et see on muusikaajakiri. Mulle vaieldi vastu, põhjendusega, et seal kirjutatakse muustki. Minu arvates oli muusika siiski olulisel kohal. Selles ajalehes oli palju avaldatud ka luuletusi. See oli vist sellepärast nii, et luuletuse puhul võtab väike arv sõnu palju ruumi ja taheti ruumi täita. See leht oli vist ilmumise kiiresti lõpetanud.

Istusin toas, kuhu tuli Raidal, kes hakkas rääkima ühe endast vanema mehega. Raidal oli sellest mehest palju rumalam, aga äris oli ta edukas. Osad ruumis viibivad inimesed olid paljad. Pidin koos mõnede inimestega metsa sõitma. Bussid liikusid sinna kahte erinevat teed mööda, mis möödusid metsast kahelt erinevalt küljelt. Ühe tee peatusest oli metsa sisemuses asuvasse sihtkohta kõndida üks peatusevahe, teise omast kolm peatusevahet, aga see teine tee oli tegelikult lühem. Ei olnud kindel, et me õige koha kergesti leiame. Aga abiks oli see, et metsas olid raamaturiiulid. Asusime teele mööda Vallikraavi tänavat raamatukogu kõrvalt.

0 vastukaja: