pühapäev, jaanuar 27, 2008

Tahtis koolimajast akna kaudu lahkuda

Artur tahtis koolimajast akna kaudu lahkuda. Kõigepealt tahtis ta klassiruumi ukse salaja omandatud võtmega seestpoolt lukku keerata. Aga kui ta keerama hakkas, tegi õpetaja just ukse teiselt poolt lahti. Lauri N. hakkas tahvlile joonistama ülesannet. Ütlesin, et ta esimeses klassis juba näitas meile seda. Praegu olime kaheteistkümnendas. Algul arvasin, et ta joonistab jälle selle ülesande, kus eit ja taat hakkavad üksteise uksi ja aknaid kinni lööma. Aga selgus, et ta on ülesannet vahepeal kõvasti täiustanud. Hakkasime koju minema. Minuga koos minna ei tahetud.

Kurjategijad esitasid lindistuse, kuidas neid on ähvardatud. Tundus, et lindistus on võltsitud. Üks kurjategija rääkis, et talle ähvarduskirja saatja kasutas märksõnu "mummuline", "luuletused" ja "hommikune tõusmine". Tundus, et ta püiab vihjata minu blogile ja niimoodi mind süüdlaseks teha, kuigi mina talle mingit kirja saatnud ei olnud. "Mummulise" all mõtles ta blogi kujundust, tulemata selle peale, et kujundus pole minu enda tehtud. Siis ta esitaski nimelise süüdistuse, et mina olevat temasse armunud. Koer tõi selle kurjategija maa-alusest peidikust välja kaltsudest kokku seotud nööri, mis oli mõrva asitõend. Varem oli politsei peidiku läbi otsinud, aga polnud nööri märganud. Kaks kurjategijat olid seni arvanud, et nad võivad ülbitseda kui palju tahavad. Aga nüüd oli politseisse tööle läinud nii tugev mees, et peksis ühe kurjategijatest uue ülbitsemiskatse peale läbi.

Tänavale pingi peale oli pandud nõu mingi vedelikuga. Vedelikku sinna panija hakkas joostes põgenema, sest tegemist võis olla lõhkeainega. Jooksin tema järel. Läksin ülikooli raamatukokku. Valvurist läksin mööda pärani portfelliga, justkui näitamaks, et mul midagi keelatut ei ole. Mõtlesin, et ükskord saab raamatukogu täis. Siis tuleb kuskile ehitada uus raamatukogu, millesse hakkatakse panema uuemaid raamatuid. Vanasse raamatukokku toodaks siis veel ainult Eestis ilmunud raamatute sundeksemplare. Rääkisime raamatukogus seoses uurimistöö teemaga, mida on Eesti Norralt üle võtnud. Ütlesin, et Eesti on üle võtnud ka ühe ooperi. Üks vestluskaaslane teadis, et selle helilooja on Grieg. Helina palus mul ema tervitada. Vastasin, et seda ma emale edasi ei ütle. Siis hakkasin mõtlema, et ema võiks huvitada, kui just Helina teda tervitab.

0 vastukaja: