pühapäev, veebruar 24, 2008

Ainuke lubatud või

Olin suures ruumis, kus olid ka ravijad. Ruum oli natuke udune. Ravijad ei teadnud, millises ruumi punktis ma viibin. See koht oli Paides. Hakkasime bussiga Tartusse sõitma. Kui Tartusse jõudsime, tundus, et sõit on kestnud ainult mõne hetke. Siis paistis, et me ei sõida tegelikult Tartusse sisse, vaid alles Paidest välja, ja tohutult pikk sõit on alles ees. Või olime ikkagi Tartus.

Vaatasin meie suure toa raamaturiiulit. Selles nägin tervelt kolme raamatut, mille pealkirjas sisaldus sõna "ristisõda" või midagi tähenduselt ja kõlalt väga lähedast. Ühes riiulivahes nägin kahte täpselt ühesuguse pealkirjaga raamatut. Nende pealkirjaks oli ühe vanaaegse malemängu variandi nimi. Võtsin ühe neist raamatutest kätte, mõeldes, et võiks neid Toomale soovitada. Selgus, et see raamat otseselt malest ei räägi, vaid tegemist on kriminaalromaaniga.

Läksin kesklinna bussijaama tagusele platsile. Platsi teisel serval asus kool, kus võibolla õppis Helina. Vaatasin ühekaupa kõiki platsil viibivaid inimesi, et kas ma Helinat näen. Nägin kahte tema moodi inimest, kellest ma ei olnud kummastki kindel, kas see on tema või keegi teine. Rääkima ma nendega ei hakanud, aga oli hea, et ma neid nägin.

Läksin ühe hoone juurde, mille kõrval mängiti korvpalli. Pall lendas minu seljale pandud peopesale ja jäi sinna pidama. Ütlesin, et ma ei püüdnud seda palli, vaid ta jäi ise käe külge kinni. Seal kõrval oli Emajõgi. Nägin, et mõned inimesed kõnnivad mööda vett. Proovisin ise ka. Selgus, et ma ei vaju läbi veepinna. Läksin koos kahe lapsega üle jõe. Üks laps kõndis teisel kaldal veel mööda jääd ja nüüd see hakkas pragunema. Ütlesin, et peame kiiresti oma kaldale tagasi minema. Kui hakkasime minema, vajus ühe lapse üks jalg läbi jää. Roomasin korvpallisaali ja ajasin ennast seal vaevaliselt kahele jalale püsti. Räägiti, et ühe arvutimängu ühe osa nimeks pandi lambada. Ütlesin selle peale, et lambada ajajärk on juba olnud ja see laul tüütas osasid inimesi väga ära. Toomas vastas, et aga see on hea laul. Meil oli võipakk, millele oli kirjutatud, et see on varsti ainuke Euroopa Liidus lubatud või. Ühe teise toidu pakile oli samuti kirjutatud, et see muutub ainukeseks selle toidu Euroopa Liidus lubatud variandiks. Selgus, et mõlemad tooted olid sama firma omad. Ainukeseks lubatuks nimetamine oli arvatavasti reklaamvale. Et need oleks juba praegu ainukesed lubatud, seda polnud öeldud arvatavasti sellepärast, et Eestis käib ka Soome turiste ja need võiksid protesteerima hakata, et Soome on ka Euroopa Liidus, aga neil küll sellist kaupa müügil ei ole. Läksime bussi peale. Varasematel kordadel olid Erik ja Krister istunud kõrvuti, aga nüüd istus Erik Gerli kõrval ja Krister nende ees ühe teise tüdruku kõrval. Mina istusin Erikust tagapool. Hakkasin Erikuga vaidlema. Lõpuks küsiti mult, kas ma olen kade. Arvatavasti mõeldi, et kas ma olen kade, et Erik Gerli kõrval istub. Aga nii tobedale variandile ei hakanud ma reageerima. Vastasin hoopis, et miks ma peaksin kade olema, et see firma sellist kaupa valmistab.

0 vastukaja: