reede, veebruar 15, 2008

Jälle poole peal

Kolmel viimasel suurema osavõtjaskonnaga kiirmaleturniiril olen kõigil saanud 50 protsenti võimalikest punktidest. Nii ka täna. Mängiti seitse vooru ja sain 3,5 punkti. Koht oli siiski halvem kui kolme nädala tagusel turniiril. Osavõtjaid oli täna 34, minu koht 20. Esimeseks tuli K. Peebo 6 punktiga. Mõtlemisaeg oli 15 minutit.

Esimeses voorus mängisin pimedaga. Arvasin, et ta eksis, kui võttis oda etturit kaitsmast ära. Lõin etturi lipuga, siis selgus, et etturit kaitses vastase lipp. See oli minu täna suurim viga. Teises voorus sain rünnakuks valmistudes etturiga kahvli, kuid selle järel alustasin küllaltki ohtlikku rünnakut. Kahisin veel ühe viguri, tehes vastase kuninga esise etturitest lagedaks. Varsti pidi vastane kvaliteedi tagasi andma, kuid tal säilis kaks vigurit vankri vastu. Selle materjali oleks ma ka tagasi saanud, nagu vastane nõustus, kuid nägin õiget käiku liiga hilja. Lõpuks ületasin mõtlemisaja. Kolmanda vooru mängus midagi erilist ei juhtunud. Võtsin vastu vastase viigiettepaneku, et saada vähemalt pool punkti tabelisse kirja. Neljandas voorus ei saanud ma aru, kas vastane andis ettureid ära meelega või kogemata. Ühel hetkel võeti ratsukahvliga ära minu oda. Kuid vastane ei suutnud peatada minu edasitungi ja läksin lippu. Võimalik, et õige mängu korral oleks seda takistada saanud. Viiendas voorus anti mulle vastane, kes oli selleks ajaks tööle läinud, nii sain mänguta punkti. Kuuendas voorus andsin avangus ära kaks etturit, saades kombinatsiooniga tagasi ühe. Vastasel säilis aga liputiival kaks ohtlikku seotud vabaetturit. Millegipärast avas ta liini kuningatiival, mille järel hakkasin kimbutama tema kuningat. Ühel käigul panin võibolla vankri ette, aga igatahes maha seda ei löödud. Lõpuks jõudsime vankrilõppmängu, kus mul oli kaks etturit vastase ühe vastu. Aega oli mul vähem ja hiljuti olin sellele vastasele kaotanud, mistõttu pakkusin viiki. Viimases voorus suurendasin järjest paremust, aga lõpus lasin sidumise abil kvaliteedi tagasi võtta ja tekkis võrdne vankrilõppmäng. Mõlemal hakkas mõtlemisaeg otsa lõppema, aga vastase ettepanekul leppisime viiki. Minu kellal oli natuke rohkem aega järel.

Eile õhtul mõtlesin, et jätan selle turniiri vahele ja magan hommikul kauem. Aga hommikul läks piisavalt vara uni ära, seetõttu läksin ikkagi kohale. Kokkuvõttes jäin rahule, kuigi nüüd mu reiting langeb. Kolme nädala tagusel reitinguarvestusega turniiril see ei muutunud.

0 vastukaja: