teisipäev, veebruar 05, 2008

Kandetoolid

Ma ei pidanud õigeks Freudi teooriaid unenägude tõlgendamise kohta. Küsisin talt, mida tähendab tema arvates unenägu, milles on lapitekk. Arvasin, et sellise unenäo puhul tema teooriat rakendada ei saa. Ta vastas, et lapitekk tähendab katset unenägu süütuks moonutada. Jung küsis mult, kas ma näen numbrit 1, kui ma silmad sulgen. Proovisin järgi ja vastasin, et näen. Mõtlesin välja kaks kaheksarealist raiuva rütmiga luuletust, mida ühendas see, et mõlemas kasutasin riimsõna "ära". Esimene luuletustest pidi olema selline, nagu Freud luuletust kirjutaks, teine minu enda stiilis. Siis mõtlesin, et kuna päriselt mõtlesin mõlemad välja mina, siis võin ma ka mõlemad oma nime all avaldada ja ei pea autoriõigusi Freudile loovutama. Üks inimene astus tuppa ja palus mult abi luuletuse kirjutamisel. Ütlesin talle, et luuletust ma tema eest valmis ei tee, aga ma võin öelda talle riimsõnu, kui ta neid ise ei leia. Ütlesin kaks riimsõna, millest üks oli "vaasne". Ta tegi selle abil mitmerealise kehva luuletuse, kus oli ainult üks riim. Luuletuses ütles ta, et tema on kits ja haud on vaasne. Kui ta oli selle ette kandnud, siis ütlesin, et nii, nüüd ma ütlen, milline luuletus tegelikult peab olema. Mõtlesin hetkega välja ja lugesin ette kaherealise riimis luuletuse, et kitsed lähevad heinamaale lilli sööma, sest maa on vaasne.

Malevõistluse esimese ringi matšides sain kõigilt vastastelt punkte, aga teises ringis kaotasin kõik mängud. Ühe vastase isik ei tahtnud kohe meelde tulla. Lõpuks tuli meelde, et tegemist oli ühe vanema mehega. Kui ma tulemuste halvenemisest Jürgen I-le rääkisin, siis ta ütles, et mäng kurnab aju. Tundsin ennast tõesti väsinuna ja jäin voodisse lamama. Voodi ees nägin vaadet, mis oli nagu maanteel sõitva auto aknast välja vaatamine.

Üks mees kohtus paavstiga. Kui nad kohtumispaigast lahkuma hakkasid, tulid paavsti teenrid. Paavst istus kandetooli, mida teenrid kandma pidid. Teist meest nad kandma ei pidanud, aga teenrid seda ei teadnud ja hakkasid teda teise kandetooliga tassima. Minuga oli ka nii juhtunud. Üks teener kandis paavsti ja teine mind. See oli minu kujutlusvõime puudujääk, sest päriselt oleks pidanud kumbagi tooli kandma kaks teenrit. Kohale jõudes pakkus paavst toorest juurvilja. Klaus võttis kohe suurema koguse juurviljatükke. Protesteerisin, et kuidas üks inimene võtab pooled tükid ära. Paavsti juurvili hakkas mul suus ringi käima, aga kui ma kaalikat peale hammustasin, läks kohe kõik alla.

0 vastukaja: