teisipäev, aprill 08, 2008

Sõitsime riimsõnadega

Üks meist oli putukas. Oudekki ema avaldas imestust, et kui teistele inimestele piisab ühest kohtumisest Oudekkiga, siis Klaus oli hakanud tahtma temaga rohkem suhelda. Mina suhtusin Oudekkisse sama moodi nagu Klaus. Kellegagi oli Oudekki abielus. Sõitsin koos Klausiga maja ette kahe riimsõnaga. Seejärel proovisin sõita kolme riimsõnaga. Nii läksid asjad hoopis teisiti.

Toimetasin ühte teksti. Tegin sinna üksikuid parandusi, püüdes muuta keelt selgemaks ja kaasaegsemaks. Enne mind oli juba üksikuid parandusi tehtud. Võibolla oleks pidanud keegi pärast mind veel asja vaatama. Üks hoopis teise eriala mees vaatas kõrvalt raamatu vana trüki leheküljele, millel oli pliiatsiga tehtud parandusi, ja õpetas, mida seal veel parandada. Ma polnud järjega veel selle reani jõudnud, mille kohta õpetus käis. Töötasin Jagomäe arvutiga. Toomas õpetas, et ma tööd lõpetades seda arvutit kinni ei paneks, Jagomäe arvuti tuleb sulgeda erilisel viisil. Päev hakkas juba läbi saama. Tahtsin vaadata lõpuks oma blogi loendurit, sest ei olnud seda päev läbi teinud. Aga Jagomäe arvutiga ei tohtinud vist kõrvalisi võrgulehti külastada. Kirjastusest lahkumise järel kõndisin koos ühe vennaga mööda jõe äärt. Puhus tugev tuul. Ütlesin, et puu võib ära murduda. Jõe kohal kaldu kasvav puu murduski keskelt ära ja kukkus jõkke. Vend küsis, kuidas ma seda ette teadsin. Vastasin, et seda oli näha. Üks suusataja oli televiisoris rääkinud, et puude murdumine ei ole ohtlik, tuleb ainult vaadata, et eest ära saada. Iga puu puhul ei saanud eraldi uurima hakata, ega ta ei ole seest mäda ja seega murdumisohtlik.

Vaatasin unisena ühte malepartiid läbi. Ütlesin, et kui tahta malet mängida, siis peab kogu aeg treenima. Abram vastas, et peab küll. Mõtlesin, et teistel spordialadel tehakse ka trenni. Oli just lõppenud Teine maailmasõda. Räägiti, et prouad käivad arsti juures ja lasevad ennast pikalt uurida, kas nende juures on midagi ravida. Ütlesin selle peale, et praegu on arstidel ühe patsiendi kohta palju aega, sest osa inimesi on surma saanud ja osa välismaale põgenenud. Parandasin ennast, et praegu on just vähe aega, sest on palju haavatuid.

0 vastukaja: