esmaspäev, mai 12, 2008

Europarlamenti kandideerimine

Ma ei mahtunud kuusest mööduma ilma selle oksi painutamata. Aga okstel põlesid küünlad. Leidsin, et see on tuleohtlik. Tahtsin kõik küünlad ära puhuda. Teised olid vastu. Mul tuli nendega suur tüli. Kui tüli möödas oli, püüdsin nendega jälle viisakalt rääkida.

Kõndisin mööda tänavat, et sugulastele külla minna. Need sugulased kõndisid ise samuti kodu poole. Mina läksin teisel pool teed. Algul olime kohakuti, aga mina kõndisin kiiremini. Sinna sugulaste poole läks palju inimesi toitu võtma. Toidu kättesaanutel paluti ettevaatlikult lahkuda, et mitte üksteist tallama hakata.

Mängisime korvpalli Eesti meeskonnas Leedu vastu. Läksime suurelt juhtima, sest meie visketabavus oli palju parem. Meie meeskonnas viskas korve põhiliselt Marciulionis. Juhtisime juba 40:10. Aga leedulased ei andnud alla. Teisel poolajal viskasid rohkem korve nemad. Üldkokkuvõttes võitsime siiski meie. Mulle tehti etteheiteid, et miks ma kannan ketside asemel botaseid. Vabandasin ennast sellega, et mul ei olnud parajasti midagi peale botaste võtta.

Rääkisin, et ma ei taha mingil juhul hakata kasutama passi, kus riigi nimeks on Eesti asemel märgitud Euroopa Liit. Lähenesid europarlamendi valimised. Üks eurovastane ütles Klausile, et mina peaksin kandideerima rohelise erakonna nimekirjas partei esimese aseesimehena. Klaus vastas, et ma pole erakonna liige. Hakkasin mõtlema, et peaksin tõesti europarlamenti kandideerima, sest ma tean Euroopa Liidust rohkem kui teised eestlased. Ma pole viimasel ajal enam Euroopa Liidust kirjutanud, aga teadmised on alles. Aga ma ei teadnud, kas valituks osutumise korral hakatagi saadikuks või tagasi astuda. Europarlamendi töös osalemiseks välismaale minek võiks minu närvidele halvasti mõjuda ja seda võidaks kasutada minu ideede mahategemiseks. Läksin vaatasin Pille toa aknast välja. Rääkisin Toomale, et näen korraga kolme suurt koera. Siis parandasin, et üks neist ei olegi koer, vaid oma isa kukil istuv laps. Väljas kõndis üldse palju inimesi. Ütlesin, et näen jooksmas paksu küürus meest. Seejärel nägin möödumas küürus klassivenda, aga seda ma ei öelnud. Läksin järgmisse tuppa. Seal näitas ema, et kapis tekkide vahel on Pille pabereid, mis lähevad kortsu. Ema rääkis, et on koju ruumi tegemiseks osa isale saadetud väljaandeid ära visanud, aga isal võib neid ühel päeval veel vaja minna, ta on kõigile neile väljaannetele kirju saatnud.

Pesemisruumi tuli paljas naine oma kahe lapsega. Silitasin selle naise õlgu. Toomas lasi neile lastele vett peale. Üks lastest hakkas karjuma. Meie ema tuli vaatama, milles asi. Selgus, et sellel lapsel on jala peal suur kaasasündinud nahahaiguse laik. Ema sai selle naise peale pahaseks, et ta haige lapse vee juurde tõi, sest märjaks saades selline haige laik laieneb ja teeb valu.

0 vastukaja: