esmaspäev, mai 05, 2008

Õpinguraamatu sodimine

Pidin hakkama lõpetama magistrantuuri. Sellega seoses võtsid ülikooli töötajad minu õpinguraamatu enda kätte. Üks neist oli õpetaja Laats, kes oli ka ülikooli tööle läinud. Ta joonistas õpinguraamatu tagakaanel magnetkoodi peale pastakaga näo. Küsisin, kas õpinguraamatu sodimine on ka vajalik. Laats vastas, et on küll, ja hakkas naerma. Mulle öeldi, et minu portfell tahetakse ka läbi vaadata. See mulle ei meeldinud, sest portfellis oli igasugust prahti. See oleks tulnud enne siia tulekut välja võtta. Portfelli taheti tõenäoliselt uurida selleks, et vaadata minu õppekava. Aga seda ei olnud mul enam alles. Kõigepealt taheti kontrollida, kas mul on ainepunktid koos. Ma polnud kindel, võibolla oli üks ainepunkt puudu. Kui see nii oleks olnud, siis mul polnud ilmselt enam aega puuduvat punkti hankima hakata, enne oleks õppeaeg läbi saanud. Igatahes oli mul peaaine ülemastmes kogutud üks ainepunkt vähem kui teiste ainete ülemastmetes. Magistritöö kaitsmine, mis seisis veel ees, pidi andma juurde kaheksa ainepunkti. Kui see oleks läinud kirja ülemastme alla, siis oleks see päästnud. Aga ma polnud kindel, võibolla arvestati magistritööd eraldi.

Kõndisin bussipeatusesse samal ajal, kui teiselt poolt tuli buss. See sõitis peatuses nii kaugele kui võimalik, tavalisest kaugemale. See paistis olevat protestiks. Läksin peale. Bussijuht ei lasknud mind peatuses välja, vaid hakkas kihutama. Igaks juhuks panin turvavöö kinni. Varsti taipasin, et mind ei lastud välja vist sellepärast, et olin tahtnud väljuda samas peatuses, kus olin peale tulnud, nii et juht polnud väljumissoovist aru saanud. Välja lasti mind ühes poes. Seal räägiti, et Hiiumaa majandusele on see halvasti mõjunud, et valitsema tulevad väliseestlased, kes ei tunne kohalikke olusid. Kahtlesin, kas Ilvese presidendiks saamine Rüütli asemel ikka on Hiiumaa majandusele halvasti mõjunud. Majandus peaks sõltuma maakonnajuhtidest.

Minu kell oli laua peal. Kui mind juures ei olnud, oli sellelt üks nupp küljest tulnud. Panin nupu tagasi. Laual oli veel kaks sellega sarnast nuppu. Ilmselt oli keegi proovinud õiget nuppu teisega asendada. Tahtsin kontrollida, kas mu kell veel heliseb. Selleks keerasin äratusseieri otse minutiseieri ette.

0 vastukaja: