esmaspäev, mai 19, 2008

Tootsi pulm

Hennule tegi vanglas kongikaaslane liiga. See kongikaaslane oskas hästi malet mängida, aga oli sadistliku iseloomuga. Ta viidi karistamiseks kongist ära, aga oli karta, et kui ta tagasi tuuakse, teeb ta veel midagi. Ütlesin, et Henn vähemalt häbeneb, et ta vanglas on, aga see mees ei häbene. Medõde rääkis koolimaja teisel korrusel, et uuris vahepeal kodus ahvide evolutsiooni. Soovitasin, et ta räägiks siis sellest ise tunnis õpilastele. Tema arvas, et tunnis räägib siiski õpetaja ehk arst. Koridori põrandal oli palju tolmu, mida koristada. Kaugema koridoriakna juurde oli ohtlik minna, sest seal elas laes krahvinna Dracula. Aga korrus kõrgemale tema pea kohale minna oli ohutu.

Lugesin ajalehti. Kahe järjestikuse päeva lehtedes kirjutati välisuudistes teemal, kas üks usutegelane lastakse üle riigipiiride. Ma ei teadnud üldse, mis riigist see usutegelane ise pärit on. Seda ei olnud nende päevade lehtedes mainitud, sest arvati, et teema on juba lugejatele tuttav. Nägin seda usutegelast kesklinna bussijaamas. Ta rääkis minu ja kahe võõra tüdrukuga. Need tüdrukud ütlesid talle lahkumisel nägemist. Usutegelane ennustas, et tasu saab kätte kodumaja juurde jõudmisel. Läksin bussi peale. Püüdsin endale sisendada, et ennustus ei käinud minu kohta ja ennustusega ei mõeldud midagi halba. Tahtsin bussist väljuda Sõpruse puiesteel, aga buss ei peatunud. Ütlesin, et üks peatus jäi vahele. Juht vastas, et ta sõitis nagu ühe teise liini buss, aga peatust teha ei saanud. Buss jõudis Räpina maanteele. Parandasin ennast nüüd, et võibolla peatus siiski tuleb. Hakkasin aru saama, et buss võib siin ümber keerata ja peatuda Sõpruse puiestee teisel küljel. Nii läkski. Ainult et peatuse oleks võinud ikkagi teha mõlemal küljel. Kodus rääkisin, et see usutegelane, kellest ajalehes kirjutati, oskas eesti keelt. Arvasin, et ta õpib kõik keeled kohe selgeks. Aga mulle vastati, et ta ongi eestlane. Võibolla oli ta siiski seda tüüpi inimene, kes oli välismaal elades eesti keele ära unustanud ja pärast uuesti selgeks õppinud.

Üks mees ja üks naine tülitsesid. Naine tahtis osta midagi lakke riputamiseks. Meest huvitas, ega see liiga kallis ei ole. Naine vastas, et see maksab ainult 1000 krooni. Mees tõestas, et tegelikult naine valetab ja eseme lakkeriputamiseks tuleb osta kolm komponenti, millest üks maksab küll ainult 11 krooni, aga kõige kallim üksindagi rohkem kui 1000 krooni. Need tegelased olid Toots ja Teele. Sellega sai peatükk läbi. Järgmine peatükk kandis pealkirja "Tootsi pulm". Peatüki alguses algas pidu, mis ei olnud pulm, aga ilmselt läks see hiljem pulmaks üle, kui Toots ja Teele ära leppisid ja abielluda otsustasid. Järgmises raamatus abiellus Toots vist juba järgmise naisega.

0 vastukaja: