laupäev, mai 03, 2008

Väljalõiked

Üks noor naine väljendas endas valitsevaid pingeid. Tundus, et varsti toimub temas murrang ja asi jõuab mingi lahenduseni. Aga see lükkus üha edasi. Lauljad tegid sellest naisest laule, aga lahendus jäi saabumata. Lõpuks sain aru, et see naine vajab psühhiaatrilist ravi. Aga teda oli raske arsti juurde saada, sest kõik tundus talle väga keeruline. Kui mina olin ravi vajanud, ei olnud mulle asjad nii keerulised tundunud.

Leidsin paberitüki, millele oli Oudekki kirjutanud, et mina olen loll. See paber oli Pille sahtlis. Pille võis minuga pahandama hakata, et ma tema sahtlit avasin. Aga kui ma poleks avanud, ei oleks ma teada saanud, mis sahtlis on. Tundus, et osa minu vildikaid on ära võetud. Sorteerisin kahte erinevat sorti vildikaid eraldi pakkidesse.

Läksin õhtul pimedas välja. Inimesed, kes mind nägid, võisid mõelda, et kuhu ma nii hilja kotiga lähen. Läksin maleklubisse. Seal pidi toimuma Tartu meistrivõistluste finaal. See pidi mängitama välkmalena. See tundus mulle kummaline. Pikema ajaga voorudes olin saanud 10. koha, aga finaali pidid mängima 9 esimest. Tegin ettepaneku, et mul ka mängida lastaks, siis on paarisarv osavõtjaid. Paistis, et ettepanek võetakse vastu.

Olin Paides. Vaatasin uuesti läbi ajalehti, kust olin kunagi malepartiisid välja lõiganud. Need numbrid, millest midagi välja oli lõigata, olid muude lehtede hulgast välja sorteeritud. Eelmisel korral olin lõiganud ainult partiitekste, jättes fotod ja sõnalised maleuudised lõikamata. Nüüd huvitasid mind ka need ja hakkasin neid tagantjärele välja lõikama. Aga lõikasin ainult siis, kui artikkel oli tervikuna säilinud.

0 vastukaja: