reede, september 26, 2008

Elu parim turniir

Enne tänast polnud ma võitnud elus ühtegi maleturniiri ühegi mõtlemisajaga. Täna lõpuks jagasin esimest-teist kohta 15 minutilise mõtlemisajaga ja 8 osavõtjaga turniiril. Sain 5,5 punkti nagu Meelis Tättegi. Omavaheline mäng oli meil viik ja kohtuniku arvutuste kohaselt ka koefitsient võrdnde. Aga kui loosisime, kumb saab auhinnaks suurema kommikarbi, siis jäi mulle väiksem.

Turniiril tegin kolm viiki (lisaks Tättele Ojaste ja Metsojaga), ülejäänud mängud võitsin (Harujõed, Kääpi, Seljodkinit ja Põvvatit). Tätte lisaks minuga viigistamisele kaotas Harujõele, ülejäänud võitis. Enne viimast vooru oli minul, Tättel ja Harujõel võrdselt ülejäänutest rohkem punkte, mina pidin mängima Harujõega. Mul olid valged. Jõudsime lõppmängu, kus vastasel oli kaks oda ja mul kaks ratsut, lisaks võrdselt ettureid. Seis oli kinni, mis ratsusid tugevdab. Oleksin vist viigiga nõus olnud, aga vastane ei pakkunud. Ta vahetas välja kõigepealt ühe paari vigureid, siis lasi kahvli abil vahetada ka teise paari. Jõudsime etturilõppmängu, mille mina võitsin. Tätte võitis samal ajal oma vastase. Harujõest läks mööda Metsoja, kes sai 5 punkti. Harujõe jäi 4,5 punktiga neljandaks.

Meenutamist väärib, et eelmise nädala kiirturniiril olin eelviimane ja võiduprotsent ainult 25. Tänaseks turniiriks valmistusin esiteks unenägude mahu suurendamisega ja teiseks seisude analüüsimisega ehk iseendaga mängimisega. Ma olen kuulnud uuringust, mille järgi puhkuse ajal inimese IQ langeb, aga erinevalt eelmisest nädalast ma sel nädalal ajul nii palju puhata ei lasknud. Väärib siiski märkimist, et esikohta jagasid täna kaks kõige nooremat osavõtjat.

Kõige kummalisem juhtum oli täna Tätte ja Kääbi vahelises partiis. Kääp läks lippu, aga pani peale vastase värvi lipu. Tätte sellele esimesel käigul ei reageerinud. Järgmisel käigul käis Kääp pealepandud lipuga ja nüüd kutsus Tätte kohtuniku. Kohtunik otsustas, et esimene valekäik läks läbi, aga teine mitte. Ta tegi ettepaneku lisada Tättele mõtlemisaega ja lipp uuega asendada. Tätte ei olnud sellega nõus. Helistati kellelegi targemale. Selle soovitusel tehti lõpuks otsus, et Kääbil lippu ei ole, see on Tätte lipp ja Kääbi viimane käik tuleb tagasi võtta. Selle peale Kääp alistus, milleks ta oli juba enne telefonikõnet valmisolekut avaldanud.

1 vastukaja:

Anonüümne ütles ...

Tätte on ka ikka lollakas. Mul kohe arvamus langes temast. Mingi suvaline päevakeskuse turniir ja ma saan aru, et seisus on asi, aga kui vastane saab juba lipu ja kiirustades paneb vale vrvi, no mida kuradit on seal veel õigust taga ajada ja seeläbi püüda punkt võita. Tainakari.