neljapäev, september 11, 2008

Sõjaaegsed peidukohad

Rääkisin, et venelased on pettunud, et Gorbatšovi reformid tõid kaasa majanduse kokkuvarisemise. Meie juttu kuulas peeglis pealt Putin, kes meid sealt tähelepanelikult vaatas. Tõnis tegi Putini nägu järgi. Tegelikult on väidetud, et Gorbatšov sellepärast alustaski reformidega, et riigi juhtkonnas teati, et vana süsteemi alusel jätkamine viib varsti majanduse kokkuvarisemisele. Kõik ei saa sellest siiamaani aru.

Venemaa oli kustutanud inguššide võrgulehekülje. Klaus oli selle Hiina aadressile uuesti üles pannud. Aga see oli uuesti ära kustutatud. Klaus ütles, et edasistest ülespaneku katsetest ta loobub, kui üks parool juba lahti muugiti. Mina seletasin, et lehekülg õnnestus kustutada sellepärast, et Hiina teeb Venemaaga koostööd, aga Klaus võiks panna selle mõne teise maa aadressile. Majade vahel tiirutas Venemaa lennuk, mis vaatas akendest sisse. Peitsin ennast laua alla, et ta mind ei näeks ja minu pihta ei tulistaks. Aga ta tulistas ikkagi aknast sisse, kuigi kuulid lendasid üle minu pea. Mõtlesin, et kui laua tagant ühe silmaga piiluda, siis ühte silma lenukilt ei märgata. Lennuk laskus naabermaja ees järjest madalamale. Ütlesin, et teeb enesetappu. Vaieldi vastu, et ta viskab hoopis pommi. Mõtlesin, et võibolla on lennuk üldse mehitamata. Pomm plahvataski ja tekitas naabermajale suuri purustusi. Linna vahel kõndides mõtlesin, et lähen arvutiga metsa, seal mind ei pommitata ja saan sealt internetti uudiseid kirjutada. Aga talvel, kui puudelt on lehed langenud, võidakse metsa all seisjat lennukilt näha. Sellepärast ollaksegi talvel punkris peidus. Aga siis võidakse lennukilt näha punkrist tõusvat suitsu. Nii et kindlam on ikkagi kirjutada internetti linnas, mille puhul tõuseb suitsu igalt poolt ja keegi ei tea, milline on minu oma.

Mängisime kooliõuel jalgpalli. Räägiti, et osadest asjadest ma saan aru, aga osadest ei saa. Nende kohta, millest ei saa, toodi näiteks, et kui öeldakse "tera", siis mina arvan, et see võib tähendada mitmust, kuigi peaks selge olema, et sõna on ainsuses.

0 vastukaja: