reede, oktoober 17, 2008

Sünnipäevaturniir

Tänasel maleturniiril tähistati M. Tätte 32. sünnipäeva. Nädal tagasi tuli minu blogile Tätte suhtes kriitiline kommentaar. Tätte oli ise nädala sees ka selle blogi maleteemalisi sissekandeid lugenud ja ütles, et ta paistab siin halvas valguses, et kogu aeg protestib. Aga tänases sünnipäevakõnes tõsteti esile, et Tättel on väga sõbralik iseloom.

Eelmise nädala esikohta sünnipäevalapsel kaitsta ei õnnestunud. Mängiti 15-minutilise mõtlemisajaga 7 vooru 18 osavõtjaga, kelle hulgas esimeseks tuli Metsoja, teiseks Kure ja kolmandaks Seljodkin. Esikolmiku vahed olid poolepunktilised. Naiste auhinnad said esimesena Viikmaa ja teisena Volpert. Minu tulemus kahe eelmise nädalaga võrreldes veidi paranes. Sain 3 punkti, millega mind märgiti 11.-16. koha jagajaks.

Esimeses voorus mängisin Tättega. Mul oli raskusi mänguplaani leidmisega. Plaanitutele passiivsetele käikudele eelistasin riskimist, mis tõi aga kaotuse. Teises voorus oli vastaseks Põvvat. Tal läks paremini kui varasemates meievahelistes mängudes, sest jõudsime võrdsesse lõppmängu, aga selle võitsin ma ajaga. Kolmandas voorus mängisin Marksooga. Vastane jättis ette etturi. Mõlemapoolses ajapuuduses pakkus ta viiki. Seda ei võtnud ma vastu, vaid tegin kaotava käigu. Vastane aga rohkem käike enam teha ei jõudnud, vaid võitsin jälle ajaga. Neljandas voorus mängisin Liivaga. Sain paar enametturit, kuid siis jäin liigselt lootma, et mind jälle kell aitab, mängisin seisu maha ja sain etturimati. Viiendas voorus tegin kohtunik Peeboga kiirviigi. Ta pakkus viiki mänguta, aga mina tahtsin vähemalt ühe käigu teha. Paistis, et Peebo eelmistes mängudes ei olnud tehtud ainsatki käiku, sest selle vooru ajal selgus, et laudu on pandud üks liiga vähe. Kuuendas voorus mängisin Ojastega. Arvasin, et sain paremuse, sest mul oli paremat värvi oda ja tundus, et vallutan ainsa vaba liini. Aga vankreid vahetama hakates selgus, et mina lüia ei saagi, sest muidu läheb vastane lippu. Kaotasin. Seitsmendas voorus mängisin Partsiga. Sain enametturi, aga ei osanud seda realiseerida. Minu kuninga eest hakkas lagedaks jääma ja tegime käikude kordamisega viigi.

0 vastukaja: