laupäev, aprill 25, 2009

Foto päevikul

Klassis käis tund, aga meie seisime kolmekesi klassi ukse taga, ajasime juttu ja ei kavatsenud tundi minna. Kui õpetaja tuli uksele vaatama, siis ikkagi läksin. Minu vabandus oli, et kui ma juba kooli hiljaks jäin, siis ei tahtnud enam poolepealt tundi tulla. Aga õpetaja võis sellise vabanduse kahtluse alla seada, küsides, et kui mul algul oli plaan tundi tulla, miks ma siis selle aine asju kodust kaasa ei võtnud. Tunnis söödi torti.

Märkasin, et Tooma õpilaspäeviku kaanele on kirjutatud Helina ees- ja perekonnanimi. See oli foto all. Erinevatel poes müüdavatel õpilaspäevikutel olid erinevate õpilaste pildid ja nimed. Helina fotot olin varem näinud ka ühel postmargil, mille ta mulle kirja peal saatis. Õpilaspäeviku fotol oli tegelikult rohkem inimesi. Foto oli tehtud, kui Helina elas veel Räpinas ja seal koolis käis. Ma ei saanud hästi aru, kes fotol on poisid ja kes tüdrukud, sest kõigil olid lühikesed juuksed. Ma ei saanud ka kindlalt aru, kes on Helina. Kui pildi all oli tema nimi, siis pidi tema olema pildi keskel, aga päris keskel polnud keegi.

Buss raputas hirmsasti. Üks poiss ütles, et tal sellest süda pahaks ei lähe. Kooli õuel kasvasid marjad. Tundus, et need olid mürgimarjad. Ükski rumal laps polnud neid kunagi sisse söönud, aga see võis veel juhtuda. Kooli listi liikmed palusid üksteist, et nad sagedamini kirjutaks. Tegelikult olid nad omavahel tuttavaks saanud tänu sellele, et mina olin saatnud listi küsimusi, millele oli vastatud. Lõin Helina nime otsingumootorisse, aga see tema blogi enam ei andnud. Hakkasin sisestama brauseri ülaribale Helina blogi aadressi. See jäi kogemata pooleli ja sattusin hoopis ühele sarnase nimega võõrale blogile. Järgmisel katsel sattusin teise sarnase nimega võõrasse kohta.

0 vastukaja: