neljapäev, aprill 02, 2009

Hobused pidid pööraseks minema

Erinevatel perioodidel tegin erinevaid asju. Kodus kuulasin rohkem raadiot ja Paides vaatasin televiisorit. Televiisoris näidati Kristeri abiellumistseremooniat. Naine teatas tseremoonial, et ta ei taha abielluda, ta tahab vabaabielluda. Krister vastas, et peab abielluma, endal veel seeliku peal Contra pilt.

"Postimees" teatas, et läheneb uputus. Seoses sellega avaldati hobuste pilte. Hobused pidid uputust ette aimates pööraseks minema ja kihutama hakkama. Mõtlesin, et mina ei hakka evakueeruma, vaid kui vesi meie korruseni tõuseb, ronin katusele, sinnani vesi ei tõuse. Aga võibolla saan ikkagi surma, kui maja peaks uputuse tõttu kokku varisema. Mõned seostasid uputust Ansipiga, sest Ansip ehitas silla. Keegi ütles, et Tartu on lapik koht, mis ulatub kaugele. Raekoja platsil võis näha, et Emajõgi ongi juba üle kallaste tõusma hakanud. Läksime pidusöögile, kus oli nii juhte, kurjategijaid kui politseinikuid. Tõnu istus minu kõrval ja rääkis, et mina olen ka terrorist. Väänasin tal selle eest käsi, kuigi see võis tema veendumust süvendada. Ütlesin Tõnu kohta, et kõik kommunistid muutuvad fašistideks. Minu arvates olid kommunism ja fašism üks ja sama, aga Oudekki oleks selle väite peale irisema hakanud, sest olid mõned pisierinevused. Ma ei teadnud, kas Kasekampi esseeteema "Kas natsionaalsotsialism kuulub ühtekokku fašismiga?" tähendas ikka küsimust, kas fašism ja natsionaalsotsialism on üks ja sama. Võibolla tähendas küsimus hoopis väidet, et sel ajal, kui ühes kohas eksisteerib fašism, peab teises kohas eksisteerima natsionaalsotsialism.

Olin kirjanduse majas. Kõndisin tagauksest õuele. Üks naine, kes oli lugenud minu blogi, ütles, et eile oli mul väga huvitav unenägu. Nimelt olin eilses unenäos kartnud, et see naine hakkab mind musitama. Ütlesin, et eilseteks unenägudeks valmistusin Dumas' raamatu abil. Naine küsis, millise raamatu. Vastasin, et "Ascanio". Tahtsin majja tagasi minna, aga koridor oli nii kitsas, et ma ei mahtunud.

0 vastukaja: