esmaspäev, aprill 13, 2009

Täna kulutasin raha

Kuigi täna toimus maleturniir, ei saanud ma sellel osaleda, sest oli kinni pandud hambaarsti aeg. Turniiri aega kuuldes ei tulnud mul kohe hambaarst meelde, aga lõpuks tuli. Hambaarst ei teinud seekord muud, kui eemaldas hambakivi. Ta ütles, et seda palju ei ole. Ise peeglist ei näinud ma midagi, mida hambakiviks oleks võinud pidada. Küsisin arstilt, kas ei ole vastuolus, et hambakivi tekkis kiiremini just siis, kui hakkasin hambaid sagedamini pesema. Arst vastas, et hammaste pesemine hambakivi teket ei soodusta, pigem hoiab seda tagasi. Pesemissageduse suurenemise ja hambakivi kiirema tekke ajaline kokkulangemine olevat kokkusattumus. Arve tuli 178 krooni. Maksin 500-, 50-, 25- ja 2-kroonise paberrahaga ja 1-kroonise mündiga. Tagasi sain neli 100-kroonist.

Edasi läksin ülikooli raamatupoodi. Sealt ostsin uue "Tuna" numbri, mis maksis 76 krooni. Maksin 100- ja 25-kroonise paberraha ja 1-kroonise mündiga. Tagasi sain kaks 25-kroonist, sest kassas 50-krooniseid ei olnud.

Ülikooli raamatupoes ma oma viimast raamatut müügil ei näinud, kuigi seal olid riiulis sarja varasemad raamatud. Olin lugenud võrgust, et raamatut saab osta Apollo raamatupoest Tartu Kaubamajas. Seetõttu läksin vaatama sinna kaubamajja, kus teadsin raamatupoodi olevat. Aga ühtegi oma raamatut ma seal ei näinud. Väljudes nägin, et ukse kohal ei olnudki silt Tartu Kaubamaja, vaid Vana Kaubamaja. Uude kaubamajja ma täna vaatama ei läinud. Aga kodus küsisin järele, et uues kaubamajas neljandal korrusel on raamatupood küll. Kodus ei nimetatud seda maja aga Tartu Kaubamajaks, vaid Tallinna Kaubamajaks.

0 vastukaja: