teisipäev, aprill 07, 2009

Vanad lindid ja filmid

Kuulasin paari päeva eest linti, kus lapsed olid teinud saadet, milles saatejuht küsis igaühelt, mida tema huntidest teab, ja kolm venda rääkisid igaüks erineva muinasjutu. Üks rääkis Punamütsikesest, teine kolmest põrsakesest ja kolmas seitsmest kitsetallest. Punamütsikesest rääkija ütles, et Punamütsikesel olid kaasas kook ja viinapudel. Kolme põrsakese kohta öeldi, et kõige targem põrsas ehitas maja paneelidest. Viimane muinasjuturääkija ütles, et ühes majas elasid seitse kitsetalle ja ema. Kui jutusaade läbi sai, algas mingist raadiojaamast lindistatud kehv muusika, sest see ei olnud minu, vaid venna lint. Enda lindistatud muusika meeldib mulle alati, ükskõik mitu aastat hiljem ma seda kuulan. Mõni üksik laul mõnel kuulamisel jätab kehvema mulje ka, aga enamus on alati hea.

Lindilt kuuldud muinasjuttudest rääkisin päev hiljem toimunud peol. Ütlesin, et seal, kus algas muusikaosa, hakkas kassett tiksuma. Selle peale üks vend ütles, et siis tuleks lint mingile muule kandjale ümber võtta. Vennad kuulavad veel ainult CD-sid ja muud arvutimuusikat, aga mina ainult kassette ja raadiot. Kodus on ka hulk vinüülplaate, aga neid ma pole enam kuulanud, sest grammofon asub toas, kus ema töötab ja televiisorit vaatab. CD-sid mul eriti ei ole ja vendade omad ei ole huvitavad. Üks laulja kinkis mulle oma CD, aga tema laule on mul lintidel ka. Võrgust ei kuula ma midagi, sest minu arvutil ei ole kõlareid. CD-mängija ühel raadiol on. Minu toas on teine raadio.

Tänases "Tartu Postimehes" ilmus artikkel, et Tartul võiks oma televisioon olla. Võiks küll. Kui Eestis on mitu telekanalit, siis üks neist võiks asuda Tartus. Kui raha ei jätku terve ööpäeva ulatuses saadete edastamiseks, võiks kanal töötada vähemalt osa päeva. See ei tähenda veel, et mina seda vaataksin, sest ma ei vaata üldse palju televiisorit. Viimati tahtsin siiski vaadata mõnda Lennart Mere tehtud filmi, aga selgus, et meil pole seda kanalit, kus neid näidati. Aga mul on vist võimalus neid filme ka DVD-lt vaadata.

0 vastukaja: