kolmapäev, mai 20, 2009

Intervjuu sõltuvustest

Ühes hiljutises sissekandes väljendasin mõtet, et võibolla mul on kirjutamisest sõltuvus, aga pean seda kasulikuks. Nüüd annab "Eesti Looduses" nr. 5/2009 intervjuu psühhofarmakoloog J. Harro, kes kinnitab, et iga inimene on millestki sõltuv, aga kui ollakse sõltuvuses kasulikust, siis tuleb see kasuks.

Ühel korral arsti juures käies rääkisin, et kui unustan rohu võtmata, ei jää ma enam magama, järelikult on see sõltuvus. Arst vastas, et see rohi sõltuvust ei tekita, see pole sõltuvus, vaid harjumus. J. Harro kasutab aga sünonüümidena väljendeid "millestki sõltuv" ja "harjumustes kinni".

Ühes blogis kirjutati hiljuti, et narkootikumid tuleks legaliseerida, sest see hoopis vähendaks nende tarbimist. Mina kahtlesin selles väites, sest olin lugenud, et Gorbatšovi alkoholivastane võitlus tõesti vähendas alkoholi tarbimist. Nüüd loetud "Eesti Looduse" intervjuus kinnitatakse samuti, et kui alkoholi ja narkootikumide kättesaadavust piirata, siis nende tarbimine väheneb. Intervjuus soovitatakse vältida kõiki kahjulikke sõltuvusi.

0 vastukaja: