reede, mai 15, 2009

Nii see peabki olema

Helina saatis mulle kirjapommi. Ta püüdis ise ümbriku avamise ajal lähedal olla, et me koos õhku lendaksime. Aga mina panin ümbriku avanema inimestest kaugemal, nii et keegi plahvatuses viga ei saanud. Ema ütles, et ma Helinale rohkem kirju ei saadaks.

Olin pannud ümbrikuid posti. Öösel tõusin voodist ja läksin katsuma, kas kirjadega on postkastis kõik korras. Selgus, et maapinna lähedal paiknev postkast oli alt lahti, nii et ümbrikud ulatusid otsapidi maapinnale ja võisid saada märjaks. Aga midagi ei olnud teha. Kuigi need postkastid, mis asuvad kõrgemal, peavad alt kinni olema, muidu kukuks kirjad päris välja. Voodisse tagasi minnes märkasin, et uks magamistoast postkontorisse on avatud ja postkontori töötajad näevad mind. Nad ütlesid, et nii see peabki olema. Aga hommikul olid siiski koguni kaks ust vahelt kinni.

Sain Oudekkilt elektronkirja. Selles ta ütles, et tuleb hakata mõtlema besserti peale. Vaatasin sõnaraamatust järgi, et "bessert" tähendab "majandus". Oudekki oligi ilmselt meelega püüdnud vähetuntud sõna kasutada. Vastasin talle, et bessertiga saab muidu ka tegeleda. Oudekki oli mulle kirjutanud arvatavasti sellepärast, et mõne päeva eest saatsin talle mälestusi oma maadest. Ma ei teadnud, miks on raamatu pealkiri "Bärsärk", kui õige vorm sõnast on "berserk". Aga võibolla vanasti oli paralleelselt kasutusel ka "bärsärk". Täna oli 1. mai, mis oli Eesti Euroopa Liidu liikmeks saamise aastapäev. Saatsin sel puhul ajaloo listi kirja, mille panin kokku kolmest varasemast kirjast. Esimene neist oli Kulboki Euroopa Liidu liikmeks saamise päeval eurolisti saadetud kiri, milles ta kuulutas välja Eesti Kuningriigi. Ajaloolastel oli kasulik sellest teada saada. Teine oli minu ühel vahepealsel aastal kirjutatud kiri EL liikmeks saamise aastapäeval, kolmas täna aastapäeva puhul kirjutatu. Kirjade allkirju ma ei kopeerinud.

Külas oli poisse, kes tegid pahandust. Mina istusin oma toas ukse kõrval ja magasin. Siis võtsin ühel poisil peast kinni ja küsisin, kes ta on. Pea tundus imelikult pehme. Järgmisel päeval käis see poiss arsti juures ja sai teada, et tal on ajupõletik. Ta juba kahtlustas nagu ma isegi, et see võib olla minu pigistuse tagajärg.

0 vastukaja: