laupäev, mai 30, 2009

Roosad klahvid

Oli sündinud järjest kaks titat. Ema ütles teisele titale, et varsti tema enam piima ei saa, sest seda on vaja kolmandale titale. Teine tita hakkas seepeale emal harjavars peos vihaselt järel käima. Keelasin teda. Ütlesin, et esimene tita nii ei teinud. Kolmandal tital oli näos palju tedretähne. Näitasin talle esimest korda peeglit. Mõtlesin, et võibolla talle tedretähnidega nägu ei meeldi. Aga talle just meeldis.

Kogunesime keset linna. Pidin tooma näiteid ajaloo kohta. Üks inimene ronis mööda vaadete puud ja see murdus tema raskuse all ära otse aknasse. Puu murdus nii aeglaselt, et inimene viga ei saanud. Aga üks laps ütles: "Tädi Leane sai surma."

Kallasin kannust pesemiseks vett. Algas kihisev reaktsioon. Kuna osa reaktsioonist toimus minu suus, siis kartsin, et reaktsiooni käigus võib tekkida aine, mis on suule kahjulik. Leidsin vist seletuse, et reaktsioon toimus sellepärast, et kannus oli vee asemel kohv. Omavahel reageerisid ilmselt keedetud kohv ja keetmata kohv. Istusin arvuti taha. See oli Helina käest saadud arvuti. Minu käes oli roosa klaviatuur väga ära kulunud, nii et tähed olid klahvidelt veel vaevu loetavad. Hakkasin Helinale kirjutama, et minu kätte on jäänud palju tema varandust. Kui ma tahaksin vana arvutit ära visata, siis ei saaks ma seda teha, sest see on tema oma. Ekraanid on kodus segamini läinud, sellepärast ma ei tea, kas kasutan Helina ekraani või mõnda muud. Olin juba varem Helinale kirjutanud, et käisin tema endisest korterist raamatuid võtmas, mis ei pruukinud talle meeldida. Kui Helina veel Tartus elas, siis ta elas Alviine endises korteris. Seal asuvad raamatud olid olnud Alviine omad, aga kui Helina korteri endale sai, läks kõik tema omandiks. Tõnu ja Toomas kaklesid. Tõnu jooksis uksest välja. Toomas tahtis talle metsikus vihas järele joosta, aga ma peatasin ta. Toomas ütles, et ma peksin teda jalaga. Vastasin, et ma ei mäleta. Tõnu ilmus akna taha ja laulis vaikse häälega Tooma kiituseks laulu. Ütlesin, et ilus laul. Toomas nõustus, et on küll. Tõnu laulis:
Ingliilm ja inimsugu
kiidab Loojat selle eest,
et nii kindel imelugu
leidub kõrgel sfäärides.

0 vastukaja: