pühapäev, juuni 28, 2009

Valitseja unistused

Olime Paides. Toomas kaebas, et tal käsi ei paindu. Ta tahtis selle käega ahjuust kinni panna. Lugesin ajalehte. Valitsus oli tagasi astunud, uue moodustamise ülesanne oli antud Keskerakonnale ja tänasest lehest sai teada, kes on Keskerakonna ministrid. Üks minister oli Aaviksoo, kes astus alati sellesse parteisse, mis võimule tuli. Ütlesin, et varem oli ta Isamaliidu minister. Isa küsis, kas Aaviksoo ei kuulunud algul ERSP-sse. Vastasin, et minu meelest mitte, algul oli ta Res Publicas. Olin ühte teksti kirjutanud, et Laar on endine minister, aga õigem oleks olnud öelda, et endine peaminister. Sain teada, et mõned inimesed nagu Lukas on samuti peaministrid olnud, kellest ma polnud seda üldse arvanud. Külla tuli I. Tarand, kellega olin hiljuti juba kohtunud. Ta küsis, mis vahepeal halba on juhtunud. Vastasin, et midagi halba juhtub alati.

Üks Venemaal vanglas viibiv naine teatas, et pärast vabanemist ja Eestisse tagasitulekut hakkab ta töötama inimeste surnuksgaasitajana. Nii sirgjooneline avaldus ajas kuuljaid naerma. Krister tuli Venemaalt tagasi. Läksime ühte majja üritusele, kus mängiti klassikalist muusikat. Mina püüdsin vaikne olla, et mitte muusikat segada, aga teised naersid. Kui läksin kõnepulti, ei võtnud ma pabereid kaasa. Krister rääkis oma kõnes, et Venemaal elades oli ta õigeusklik, aga Eestisse tagasi tulles hakkas luterlaseks, sest nägi, et see on õigem usk. Õpetaja Volmer katkestas teda ja nimetas Kristerit tuulenuusutajaks. Pärast kõnesid rääkisin Agoga, kes oli neid läbi seina pealt kuulnud. Ta ütles, et Kristeril on hea kõnepidamisoskus. Minu kohta küsis ta, et kas ma uurisin vahepeal pabereid, et ma pausi tegin. Ütlesin, et mul polnud üldse pabereid kaasas.

Üks Lähis-Ida valitseja rääkis raamatus oma unistustest. Ta ütles, et tema alam võiks ära uppuda, et järgmine tuleks tema juurde käpuli. Ja see võiks ka ära uppuda, et järgmine tuleks roomates. Kõigepealt rääkis valitseja loo tervikuna ära, seejärel hakkas nimetama soove uuesti ühekaupa, ja enne järgmise nimetamist läksid need täide. See, kes tuli roomates, tuli Katalooniast, sest tol ajal ulatus valitseja võim Vahemere teise otsa. Olin teel koju. Märkasin, et ei ole jaki alla kampsunit pannud, kuigi hommikul see mul seal oli. Pöördusin üle ülekäiguraja tagasi. Teiselt poolt teed tuli vastu Volpert. Kooli riidehoius oli meie klassil oma ruum, aga osa klassi liikmete riideid oli hoiul kõrvalruumis. Lauri K. küsis mult selle võtit. Enne kui ma anda jõudsin, tegi ta ukse ise lahti.

0 vastukaja: