esmaspäev, august 10, 2009

Kümme kirja

Helina ei olnud mulle ammu kirjutanud, aga täna ta saatis tervelt kümme pikka elektronkirja. Mina olin viimases kirjas öelnud, et võiks Helinale iga päev kirjutama hakata. Nüüd tema vastas, et kui ma talle naljajuttu saatma hakkasin, siis ma tegingi seda iga päev. Kõik kümme kirja olid hästi kirjutatud, aga nii suure tekstikoguse korraga lugemine võttis nii palju energiat, et ma ei jõudnud enam täna vastust kirjutada. See, et kirju tuli palju korraga, ei tähendanud, et jälle pikk paus järgneda ei võiks. Helina oli nii palju kirju ühe päevaga saatnud arvatavasti sellepärast, et nägi ohtu, et muidu ma hakkan varsti kellelegi teisele kirjutama. Koos kirjadega tuli ka mitu fotot. Ühel pildil oli mitu inimest, aga ma tundsin ära, kes neist Helina on. Algul kahtlustasin ka ühte teist inimest, aga kui võrdlesin selle fotoga, kus oli ainult Helina, siis sai asi selgeks.

Üks inimene vajutas televiisori juhtimispuldil nuppu, mille peale hakkas ekraanil jooksma kanalite otsing. See inimene ise ehmatas, aga meie mõtlesime, et võikski otsida üles mõne malekanali. Iga kanali pilt oli ees vaid hetkeks, aga kui Klaus nägi ekraanil vilksatamas sõna "chess", siis ta reageeris kiiresti ja peatas kanalite jooksmise. Varsti lasime siiski edasi joosta, et leida mõni parem malekanal. Klaus ütles, et praegu on läbi jooksnud ainult väike osa maailma telekanalitest - 1800 tükki. Kaadrid, mida näidati, olid valitud selle järgi, et nad oleksid sellele kanalile kõige iseloomulikumad. Põhiliselt oli tegemist reklaamidega ja palju oli ühe ja sama reklaami kordumist erinevatel kanalitel. Hiljuti olin oletanud, et maailmas on ainult kolm spordikanalit, aga nüüd nägin, et juba ainuüksi malekanaleid on rohkem.

Mõtlesin, et kui Helina mulle enam ei vasta, siis pean hakkama talle harvem kirjutama. Aga sünnipäeva puhul pean teda õnnitlema. Tema sünnipäevani olid jäänud ainult mõned päevad, see kuu oli juba käes. Pidin vanadest kirjadest järele vaatama, millal on täpne sünnikuupäev. Oleks võinud koos õnnitlusega saata mõne pildi, aga mul ei olnud ühtegi uut pilti. Siis oleks võinud saata mõne enda malepartii protokolli. Aga selle väärtust oleks vähendanud, et ma panin blogisse nagunii partiiprotokolle. Istusin isa arvuti taga. Mul läks hiir valesse kohta, nii et midagi võis ära kustuda. Panin arvuti korraks kinni, aga uuesti käima pannes ei olnud asi paranenud. Ette tuli teade, et ma olen mitu kataloogitäit isa tekste ära kustutanud. Küsiti, kas ma tahan need kustutada lõplikult või taastada. Enne taastamiskäsu andmist tahtsin kontrollida, kas need on tõesti kustunud.

0 vastukaja: