teisipäev, september 01, 2009

Kolm asutust

Ostsin letialust kaupa. Läksin ülikooli raamatukogu R-kioskisse ostma paremat pastakat. Mäletasin, nagu oleks see ajalehekiosk, aga praegu olid igatahes müügil rohkem toidukaubad. Neid jämedaid pastakaid, mida olen sealt varem ostnud, ei olnud näha. Et R-kioski silt oli siiski alles, küsisin müüjalt, kas ta pastakaid müüb. Ta vastas, et praegu neid ei ole. Järgmiseks ütles ta, et vaatab, ja avas läbipaistmatu kapiukse. Sel ajal nägin, et riiulile on välja pandud siiski mingeid kirjutusvahendeid, aga oodatust erinevaid. R-kioski pastakad ilmusid otsides kapist kilekoti sees välja.

Edasi läksin kirjandusmuuseumi. Hiljuti olin tellinud välja 1906. aasta "Hommiku", täna tellisin sama ajalehe 1907. a. aastakäigu. Nüüd nägin, et ei olnud vaja kaks korda tellida, sest mõlemad aastakäigud on samas köites. Juba enne kodust väljumist märkasin, et pean teist korda välja tellima ka ajalehe "Sõnumed" juba vaadatud aastakäigu, sest osa artikleid jäi esimesel korral bibliograafias kahe silma vahele.

Käisin veel maletrennis, et järgmise nädala Uusi turniiriks registreeruda. Treener oli kohal, ühtegi õpilast mitte. Treener rääkis oma suvistest võistlustest, soovitades, et käidaks tema sõnade, mitte tema tegude järgi. Mulle andis ta kaks pirni, millest ühe sõin kohapeal ära ja teise tõin koju.

0 vastukaja: