neljapäev, oktoober 01, 2009

Ei hüppa ega laula

Ütlesin, et ümbersündimine on Piibli järgi ka võimalik, sest Jeesus räägib seal oma teisest tulemisest. Võibolla oli Jeesus tegelikult budist. Lugesin Ilmutuseraamatust lühikest lõiku pealkirjaga "Ajaloo kokkuvõte". Seal oli öeldud, et ajalugu osutus maade vallutamiseks ja varanduste kokkuajamiseks. Minu luuletuse pealkiri "Lühike inimkonna ajalugu" võis olla ebateadlikult sellest Piibli pealkirjast mõjutatud.

Avasin Pille toas tema kapi. Sealt leidsin enda kunagi kirjutatud ajaloo ajakirja. Esimesel leheküljel oli toodud rida Trotski tsitaate ja nendega nalja tehtud. Edasi tuli enda väljamõeldud ajalugu ja järgmistel lehekülgedel ainult enda väljamõeldud kaardid. Ühel kaardil oli vägede liikumine ja teisel linnade kasv. Pille tuli koju.

Jõudsin kooli ja tahtsin panna jalga vahetusjalanõusid. Küsisin direktorilt, kus neid hoitakse. Direktor ei teadnud, aga arvas, et tiivas. Leidsin vahetusjalanõude kasti hoopis peatrepi keeramiskohalt direktori enda klassi lähedalt. Kehalise kasvatuse tunnis pidime esimese ja teise korruse vahelisest aknast alla hüppama, et kaugushüppe hoojooksul kiirem hoog sisse saada. Esimesena hüppasid Artur ja Krister. Artur jõudis liivakasti finišisse natuke eespool. Järgmisena hüppas Erik. Minu arvates kõrgelt võetud hooga tehtud rekordid olid kehtetud. Ise ma keeldusin hüppamast, sest minu jaoks oli tegemist õudusega. Saali kogunes laulukoor. Kõik lauljad seisid näoga ukse poole. Mina pidin ka laulma, aga kuna ma viisi ei pidanud, siis ei läinud ma teiste juurde, vaid jäin üksinda ukse peale magama. Olin seal nagu dirigent. Kui laul algas, siis liigutasin natuke häält tegemata suud, aga varsti lõpetasin ka selle. Direktor pidas kõne, et kui ma lähen koori teise ritta seisma, võetakse mind Nõukogude ühiskonna liikmeks. Muidu tuldavat mulle kallale ja siis olevat raske steriilsust hoida, mind visatavat vette. Ma ei läinud koori juurde, vaid põgenesin. Jälgede segamiseks ei põgenenud ma esialgu välisukse suunas, vaid läksin tiiba peitu. Seal vahetasin vahetusjalanõud oma kingade vastu tagasi.

0 vastukaja: