neljapäev, oktoober 15, 2009

Kahtlane küsitlus

Laugu maleblogis oli uutmoodi sissekanne, milles oli palju linke. Muuhulgas oli viidatud ühele uuele maleblogile. Paistis, et nende arv on suur. Tagapool oli viidatud ka minu maleblogile. Oli öeldud, et see on mingis suhtes maailma kõige äärmuslikum, aga ma ei saanud aru, mida täpselt silmas peeti, kas head või halba. Ühest minu blogis toodud partiist oli võetud üks seis ja tehtud sellest diagramm. See oli ilus seis, kus sain võidu, aga nüüd ei saanud ma sellest enam hästi aru. Vaatasin seda mõnda aega ja siis lahendust leidmata loobusin. Narusberg ütles, et tema seis minu vastu on 8:2. Protesteerisin, et ta on mind võitnud ainult kiirpartiides, mõlemad pikad partiid võitsin mina. Ma ei mängi enam kiirmalet, kui teised kiirpartiisid sama olulisteks peavad nagu pikki. Või oleme siiski mänginud kolm pikka partiid. Ühe ma neist vist siiski kaotasin, sest mängisin teravalt.

Olin Pille toas arvuti taga. Mulle oli tulnud kirju mitmesugustelt inimestelt. Pille tuli oma tuppa. Ütlesin talle, et mulle hakkas kirju saatma üks inimene, kes ei ole varem kirjutanud. Pille ütles, et ma sellistega kirju ei vahetaks. Vaidlesin vastu, et ühe kirjaga tuli katkend Pille enda riiulis olevast raamatust ja teise kirjaga foto teisest Pille riiulis olevast raamatust. Kolmanda kirjaga tuli mingi maleteemaline küsimus, aga seda ma ei ole veel lugenud. Ütlesin, et pealegi võib see inimene sugulane olla. Pille ei uskunud. Põhjendasin, et see inimene hakkas mulle kirjutama pärast seda, kui liitusin sugupuu leheküljega. Kuna Pille oli nüüd oma toas, ei saanud ma tema arvutit rohkem kasutada. Läksin oma tuppa, kus oli ka arvuti.

Eesti ja Venemaa olid pidanud sõda. Nüüd oli ühel Lääne võrgulehel üles riputatud küsitlus selle kohta, kas Eesti valitsus peaks tegema järeleandmisi. Enamus vastajaid arvas, et peaks. Vaatasime televiisorit kolmekesi põrandal lamades. Peale poliitikauudiste näidati seal ka väheste riietega naisi. Siis vahetati küsitlus ära. Uueks küsimuseks pandi, kas Taani peaks rohkem tegema. Seejuures ei olnud öeldud, kas Eesti või Venemaa heaks, nii et inimesed võisid erinevalt aru saada, mis vist oligi eesmärk. Kohe läksid ülekaalu need vastajad, kes tahtsid, et Taani teeks rohkem. Varsti taipasin, et ma polnud ise ka kõiki võimalusi tähele pannud, võis mõelda ka hoopis muid küsimusi kui Eesti-Vene suhted. Taani oli parajasti Euroopa Liidu eesistujariik. Teine küsitlus lõpetati kiiresti ja tehti selle põhjal ajakirja esikülje uudis, et 70% vastajatest arvab, et Taani valitsus peaks tegema rohkem Eesti järeleandmistele sundimiseks. Klaus ütles, et varsti tulevad Eestisse rahuvalveväed. Ta pidas silmas lääneriikide vägesid, aga mina ütlesin, et rahuvalvajateks võivad olla Vene väed. Isa ütles, et sotsialistlikud riigid asuvad Aafrikas. Klaus vastas, et Arielid tegid neile lõpu. Ta pidas silmas Iisraeli sõdureid. Läksin tänavale kõndima. Seal oli naistel veel vähem riideid kui televiisoris.

0 vastukaja: