reede, oktoober 02, 2009

Merereisijad

Vaatasime televiisorit. Sealt tuli naljasaade, kus näidati C. Kassi. Tal oli peas müts, millega juhtus äkki midagi sellist, nagu ajaks inimene sõrmed harali. Edasi parodeeriti vampiirifilmi, ainult et see hakkas pihta täpselt sama moodi nagu vampiirifilmid ise. Meesvampiir sirutas hambad naise kaela suunas, et sealt verd imema hakata. Aga enne kaela puudutamist hakkas vampiiri enda suust verd tulema, nagu alati sellistes filmides. Teist moodi läks see, et järgmiseks muutus suust voolav veri toiduks ja kaelast verd imema siiski ei hakatud. Järgmises saates näidati merel reisijaid. Kõigepealt näidati Lõunamerd, kus taevas oli lumesaju tõttu valge. Järgmiseks näidati Atlandil reisijaid, kus kõik oli hall. Võibolla mõeldi Atlandi ookeani all tegelikult Põhja-Jäämerd. Olime Gröönimaa põhjarannikul. Kliima soojenemise tõttu oli see juba paljaks sulanud ja sinna oli hakanud kasvama mets. Puud olid juba suured, kuigi veel noored. Päris soojaks ei olnud veel läinud, mistõttu lehtpuude asemel kasvas esialgu okaspuumets, täpsemalt männid. Peale puude seal veel midagi ei olnud. Läksime läbi ühe suure toa, põgenedes võõraste inimeste eest.

Olime Anne kanalis. Mina läksin teistest eemal suhteliselt madalasse vette, et hakata kalda suunas ujuma. Siis läksin teiste juurde. Seal jagati raha. Igal riigil oli ühe suur rahasumma, aga iga riik kasutas seda erinevalt. Poola jagas lihtsalt inimeste vahel laiali. See ei olnud kõige parem kasutusviis, sest inimesed jõid raha maha. Läksin jälle teistest eemale ja seejärel kanalist välja.

Vaatasin ajalehe malenurgast Karpovi-Kasparovi partiid Hispaania avangu Tšigorini variandis käiguga 9. ... Vb8. Üheksanda käiguni mängiti palju partiisid ühte moodi, pärast seda hakkas teooria pihta, aga seda ma enam eriti ei tundnud. Mänguruumi akna taha ilmus automaadiga relvastatud mees. Mäng jätkus sellest hoolimata, sest Karpov ja Kasparov olid kuulikindla klaasiga kaitstud. Seevastu publik tuli päästa, sest publiku ees olev sein ei olnud kuulikindel. Mõtlesin, et kas ma tugevama mängija vastu Hispaania avangut mängides oleksin nõus käikude Ve8-Rg5-Vf8-Rf3 kordamisega viigi tegema või mängiksin teist moodi edasi. Oleksin vist teist moodi mänginud. Keegi oli öelnud, et Hispaania avangus tulevad igavad seisud nagu Tali ja Karpovi vahelistes partiides. Vaatasin ühte Hispaania avangu seisu. Seal oli valida, kas isoleeritud ettur tekib valgel või mustal ja kas a või c liinil. Edasi oleks mäng käinud selle peale, et kas see ettur läheb lippu või hävitatakse. Mis sellest lõpuks saab, ei osanud ma ette arvestada. Mingit kuningarünnaku võimalust ei olnud, seega oli mäng tõesti suhteliselt igav. Vihmand oli mulle öelnud, et ma ei mängiks Hispaania avangut, sellest saavad ainult suurmeistrid aru. Laual olid liiklusmärgid, mis aitasid mängus orienteeruda. Üks liiklusmärk näitas, et üks tee viib lennujaama. Kuna lennujaamadel on suur strateegiline tähtsus, tuli see tee blokeerida. Sõitsime mööda maanteed Tartu poole. Liiklusmärke oli tee ääres kohati väga palju. Ütlesin, et siin on liiklusmärkide rägastik. Tartusse jõudes ütlesin ühele väiksele tüdrukule, et kõigepealt läheme tema isa juurest läbi, siis alles meie koju. Lisasin, et see ei tähenda, et me tema isa enne koju viiksime. Me sõitsime lihtsalt nende majast mööda. Meie elasime Kaunase puiesteel. Pille hakkas meie maja juurde sõitma jalgrattaga. Üks vend tahtis Pillega võidu sõita, aga väike tüdruk takistas teda naerdes oma rattaga.

0 vastukaja: