esmaspäev, november 02, 2009

Allkirjad Lissaboni lepingu vastu

Argo Loolt on tulnud järgmine kiri:

"Toeta Vaclav Klausi! Peata Lissaboni leping! Juba antud üle 20 000 allkirja. Palun toeta allkirjaga Tsehhi Presidenti Vaclav Klausi!
http://www.petitiononline.com/sptklaus/petition.html

Päikest Argo Loo
rahvusvaheliste suhete ja
Euroopa uuringute magister
........................

Euroopa rahvastele
Austatud Hr Vaclav Klaus,

Teisel oktoobril 2009 aastal hääletas Iirimaa „jah“ Lissaboni lepingule [sisult „leping, mis kehtestab Euroopale Põhiseaduse“ - nii oli ka dokumendi esialgne nimetus; tõlkija kommentaar] peale seda kui neid sunniti peale „Ei“ ütlemist 2008 aastal uuesti hääletama.
Lissaboni leping võtab tõhusalt liikmesriikidelt ära iseseisvuse ja sõltumatuse tehes nad Euroopa Liidu kui riigi provintsideks. Nii Euroopa Liidu Põhiseadus kui ka selle saamislugu tõid nähtavale E Liidu ja eurokraatide hoolimatuse Euroopa rahvaste ja demokraatia suhtes.
Siiski on veel lootusekiir, mis võiks peatada Lissaboni lepingu. See lootus olete Teie, Vaclav Klaus, Tsehhi president.

Hoolimata tugevast survest olete Te siiani vapralt keeldunud Lissaboni lepingu allkirjastamisest. Kui Te jätkate lepingu allakirjutamisest keeldumist, võite te selle jõustumist edasi lükata kuni Inglismaa Konservatiivne Erakond võidab järgmised valimised 2010 aasta kevadel. Kui nii läheb siis Konservatiivse Erakonna juht David Cameron paneb Lissaboni lepingu rahvahääletusele, kus suure tõenäosusega inglased selle maha hääletavad.

Seega kui Te otsustate lepingut mitte alla kirjutada teete Te sellega võimalikuks leping lõplikult prügikasti visata.
Me mõistame et olete E Liidu eliidi ja eurokraatide tugeva surve all, kuid nagu Te ka varem olete näidanud üllast iseloomu, loodame et jätkate sel õiglasel teel. Meid on miljoneid ja miljoneid eurooplasi, kes ei soovi seda lepingut, veelgi enam – avaliku arvamuse küsitlus näitab, et enamus eurooplasi hääletaks „Ei“ kui neile antaks võimalus.

Kui Te otsustate lepingut mitte alla kirjutada ja seda mitte ratifitseerida teete Te ajalugu kui erakordselt julge riigimees, kes päästis Euroopa, tema rahva ja tema rahvused veelgi ebademokraatlikumast Euroopa Liidust.

Seega palume me alandlikult ja julgustame Teid seisma õigluse eest ja mitte allkirjastama Lissaboni lepingut.

Kogu oma toetusega
Siiralt
Allakirjutanud"

0 vastukaja: